любовта

А може би любовта е хлопнала вратата зад себе си…

Дали любовта винаги може да остане пламенна, страстна, романтична

Или с времето става просто навик една връзка?
Много двойки са в любовна връзка, но постепенно страстта изчезва. Понякога любовта напълно се изпарява, но остава само един навик.

любовтаЗнаете ли каква е разликата между тези две понятия?

Дългосрочните отношения провокират много предизвикателства за нас, които трябва да бъдат преодолени. За съжаление не винаги успяваме да го направим по най-добрия начин. В резултат на това животът ни става неприятно скучен. Започваме да се питаме дали наистина обичаме партньора си или не.

Наистина дали това е любов или навик?

Но има голяма разлика между тях.

Постепенно връзката започва да губи своята магия. В началото сме някак вдъхновени, но с течение на времето нещо не върви. На този етап съществува риск единият или и двата партньора да продължат отношенията си по едни рутинни релси.

Искате ли да разберете каква е връзката ви – дали е любов или просто вече е навик?

1. Дразни ви всичко, което другия прави.

Обърнете внимание на тази стратегия. Задайте си един въпрос. Защо ми досаждат много неща, които на пръв поглед изглеждаха някак незначителни в човека до мен? Той/ тя хрупа, оригва се силно, докато яде, забравя да направи някои покупки, не си подрежда нещата…

С други думи, всичко, което прави, просто дразни. След това трябва сериозно да помислите дали искате да бъдете с този човек или не. Това е най-добрият вариант.
Ако не, животът ви ще бъде изпълнен с отрицателни емоции. Няма да има любов в отношенията ви, ще си живеете двамата по навик.

2. Не искате да правите нещо заедно.

Може би искате да отидете на море заедно в чужбина? Но идеята да направите това с партньора си ви потиска. Тогава си фантазирате различни оправдания, само и само, за да отидете сами. Ако нещо подобно се случи с вас, тогава има сериозен проблем във взаимоотношенията ви.

Не сте сигурни, че искате да прекарате цялото си свободно време с партньора си? Възможно е да продължите връзката си по навик. Любовта е останала в миналото. Може би вече сте престанали да виждате в този човек вашият идеал. Просто не го обичате.

любовта3. Автоматично казвате „ОБИЧАМ ТЕ“!

„Обичам те“ са специални думи. Те стават още по-специални, когато сме изпълнени с истинска любов. Тази фраза престава да бъде ценна, когато я казваме машинално.
Тоест без желание. Най-важното е да се чувстваш любов и без думи, нали?

Но пък фразата е лесна и ако не я кажете, се страхувате, че липсата на тази фраза може да предизвика дискусия или кавга. Ако това е така, в отношенията ви вече няма любов. Те продължават рутинно.

4. Не изпитвате желание да имате сексуални отношения.

Интимният живот е важен аспект на връзката на двойката. Ако с течение на времето сексуалните отношения на партньорите се подобрят, това означава, че между тях има близки отношения.

Ако моментите на интимност стават рядкост и вие правите секс, защото това е по подразбиране, то е напълно възможно да няма повече любов в отношенията ви.

Остава само призрака на любовта в леглото.