лятото

Къде да почиваме през лятото на море?

Къде да почиваме през лятото на море?

Хората вече се стягат за плажната почивка през лятото и дори някои се изтягат на плажа като събират тен в доста скъпи хотели на промоционални цени на родното Черно море.

Но възможността да се потопим в морето и да почиваме на морския бряг е не само в България.

лятотоРеално може да се отиде в различни части на света на море през цялата година.

И тропическите дестинации дават възможност за целогодишно посещение на плажове, сърф, гмуркане. В зависимост от времето на годината и дестинацията лятната почивка може да бъде нискобюджетна или скъпа. И офертата се влияе от цените за настаняване, популярността на маршрута, цената на пътуването или полета.

Къде да прекараме най-добрата почивка край морето?

Мечтаете за бели пясъчни плажове, топли тюркоазени води на морето с умерена цена? Ето няколко варианта:

• Икономично в чужбина.

Гърция, Абхазия, северните райони на Турция – там има умерена цена в курортите, чисто море, благоприятна система за хранене all inclusive.

• Достъпни екзотични дестинации.

Изключителната красота на Виетнам пленява с с изисканата си архитектура и луксозната брегова линия, тропическият Тааланд с природните си пейзажи, уникалните места за гмуркане в Египет, стават достъпни вече за доста хора.

• Изследователска ваканции.

Защо да не редуваме мързеливия плаж с изследване на древните руини на Гърция или Кипър, архитектурните паметници на Испания , храмовете на Израел?  Кратките екскурзии са бъдат чудесен бонус за пътуването.

• Море с шопинг

Отпуснете се и пазарувайте. Например – древните храмове и живописните базари на индийската провинция Гоа , шикозните търговски центрове в ОАЕ , страхотните ориенталски пазари на Тунис напълно допълват безгрижната плажна почивка в чужбина.

лятотоИ тук идва един въпрос – с или без туристическа агенция да се уреди почивката

Да, с агенция е по-скъпо понякога, но е по-сигурно от гледна точка на хотеле и пребивавенето, въпреки че доста хора изгоряха покрай някои фалшиви агенции.

По пък сами да търсите билети, самолети, влакове, хотели…е доста рисковано и изисква време. И трябва да знаете ужди езици, да може да работите онлайн и да знаете как се прави всичко по-рано, за да имате по-голяма отстъпка.

Но всеки сам си преценява.

Запомнете – и с по-малко пари може да отидете на море през лятото.

Не е казано да сте в 4 или 5 звезден хотел, важна е почивката, в края на краищата. И доброто настроение.

Обмислете къде искате да си почивате, за да може да имате отлични спомени после и да не мрънкате, че сте дали много пари, а накрая  не ви е харесало.