малка кухня

Малка кухня – 2 страхотни идеи как да организираме пространството!

Ако имате малка кухня, важно е да научите как да си играете със светлина и цвят, за да създадете усещане за простор. Знаете ли, че любовта към дома започва с кухнята, а това е най-уютното и ценно място в къщата за много хора? И, разбира се, всеки мечтае за голяма, просторна кухня, която ще позволи да поставим всичко, от което се нуждаем.
Но, за съжаление, в повечето случаи трябва да се задоволяваме с малко, в буквален смисъл.

И все пак, е възможно да се организира пространството правилно в една малка кухня.

И ако сте от тези, които имат малка кухня у дома, и нямате представа как да я направите по-удобна и стилна, тогава днешната статия е за Вас! В нея ще споделим някои идеи, които ще помогнат за правилното организиране на пространството.

малка кухня1. В малката кухня е важно да се организира всичко с правилна концепция

Добра организация на пространството е ключът към решаването на проблема, ако имате малка кухня. Важно е да можете правилно да подредите всички рафтове, чекмеджета и шкафове, така че да не претрупват стаята и да не създават чувство за клаустрофобия. Има три начина да направите това: Много хора вярват, че използването на двете страни на кухнята спестява място, но в повечето случаи това не е така.

Ако имате много тясна, удължена кухня, опитайте се да подредите мебелите на буквата L. Повярвайте ни, това ще бъде най-добрият вариант, тъй като може да си осигурите необходимото свободно пространство, за да се движите.
Ако сте принудени да използвате малко пространство, ползвайте рафтове, а не шкафове. Това визуално „разтоварва“ стаята, правейки я по-просторна и по-лека. Не забравяйте, че отворените пространства дават усещане за светлина и по-голям обем.

Всичко от едната страна – това е чудесна идея за тези, които имат едно пространство в къщата: хол-кухня или кухня-трапезария. Когато тези помещения са комбинирани, винаги е по-добре да използвате цялата дължина на стената и да наредите всички необходими кухненски мебели по нея.
Отличен трик е да използвате вертикални рафтове, които ще позволят да поставим всичко, от което се нуждаем.

Организирайте пространството в кухнята под формата на буквата U. Това е един от най-честите начини за организиране на пространството в кухнята. Идеален начин за стаи с квадратна форма, където всичко трябва да се намира геометрично правилно.
Най-доброто за тази опция е, че имате голяма работна повърхност и достатъчно място за готвене.

малка кухня2. Подходящото осветление визуално ще увеличи малката кухня

Ако сте от тези хора, които имат достатъчно късмет да са с големи прозорци в кухнята, възползвайте се от това, за да извлечете максимума от него. Сложете пердета от плат с бели, млечни или леко кремави цветове. Това ще даде усещане за по-голямо пространство. Ако нямате прозорци в кухнята или ако не се намират там, важно е правилно да направите изкуствено осветление, за да създадете комфортна атмосфера.

Не забравяйте, че доброто осветление ще направи вашата кухня много по-просторна. Това ще сътвори желаното пространство и комфорт.