Малки къщи, защо са толкова популярни?

Защо днес строителството на малки къщи е толкова популярно?

Малки къщи и защо са толкова популярни.
Според проучванията, съвременните хора често търсят малки двустайни апартаменти. Това се дължи на финансови ограничения.

Апартаментите, които могат да осигурят повече комфорт на семейството, всъщност започват от 60 квадратни метра. В тази област, архитектите често създават три малки стаи, където може да се живее комфортно. За съжаление апартамент от 60 квадратни метра струва много пари, особено в големите градове.

малки къщи

Може би трябва да помислите за всички плюсове и да изберете малка къща?

Ако вече имаме парче земя, например, от родителите, такава къща може лесно да се изгради върху нея с нормален бюджет за жилищно строителство. Малката къща е отлична икономична възможност за едно малко семейство, двойка или само един човек.

Малки къщи: какъв размер да изберете?

Размерът на потенциалния проект на малка къща е важен критерий за избор, според който човек търси оптималния вариант на жилище. В колекцията от малки къщи има сгради с полезна площ до 150 квадратни метра. Хората също се интересуват от сгради с площ до 110 квадратни метра и планират разумно да е до 80 м².

Изграждането на една много малка къща, например на площ от 60 квадратни метра, също може да бъде идеална алтернатива на закупуване на средностатичен апартамент, така че доста хора избират това конкретно решение. Един собствен дом е преди всичко свързан с най-добрият комфорт на семейния живот, като дава опция за градина, персонален гараж.

Индивидуалните планове за строеж са подходящи за използване в гъсто населените райони.

Поради факта, че една от стените на къщата е лишена от прозорци, тя може да бъде по-близо или дори прикрепена към съществуваща сграда. От предната страна, в допълнение към входа и гаража, може да се инсталира котелно помещение, понякога и перално помещение.
Всекидневната трябва да се намира на противоположната страна на сградата почти винаги, когато планът на къщата е с гараж на нивото на приземния етаж. В модерния дизайн на малката къща, е още по-лесно да се създаде слънчева дневна.

В малките къщи са особено интересни таваните.

Там може да се съхраняват дрехи, обувки, някои ненужни мебели. Или може да се направи кът за любимо хоби.

Дизайнът на малка къща с мазе също си струва да се обмисли, когато се строи… Поставянето на бойлер или пералня машина в мазето дава допълнително пространство на първия етаж.

малки къщи

Има много малки двуетажни къщи, които предлагат на обитателите просторен и удобен интериор.

На втория етаж може да се проектира остъкляване в стаите, което отлично осветява цялото вътрешно пространство. Липсата на наклон на тавана също осигурява по-голяма свобода на действие. Модерните проекти на малки и тесни двуетажни къщи със сигурност се харесват на хората, които искат да имат собствен дом.

Едноетажните къщи се отличават с функционалност с ясно разделяне на използваната площ.

Сградите на един етаж са очарователни поради естествената връзка с градината, а предимствата на използването на интериора ще бъдат оценени преди всичко от семейства с деца и възрастни хора. Разширението на тавана дава възможност да се увеличи полезната площ на къщата.

Да, наистина – прекрасно е да имаш малка къща!