Малък апартамент – идея за повече пространство

Ако притежавате малък апартамент, то тази статия е точно за вас

Доста хора живеят в малък апартамент и се нуждаете от повече пространство при ежедневните си дейности. Това поражда много въпроси и разбира се креативни идеи за организиране на съществуващото пространство.

Ето какво може да се направи!

Една от идеите за повече пространство е свързана с леглото. Оказва се, че съвременте дизайнери от цял ​​свят предлагат различни решения за използване на легло в малък апартамент.

Малък апартамент

 

 

 

 

Най-често за тази цел се използва дивана, който е сгъваем. На пазара се предлагат най-разнообразни модели дивани с различни механизми за трансформиране в легло – чрез издърпване, модулна конструкция и други. Това е много лесно да се направи в дневната. Разтегателният диван не е обаче единствената възможност, ако живеете в малък апартамент. Оказва се, че някои столове доста лесно се преобразяват като легла. Такъв стол може да е по-скъп, но е и по-функционален.

Има сгъваеми конструкции, те се вграждат вертикално в стената и са перфектни за малък апартамент. При тях може да се ползва  матрак в нормален размер, а самите механизми за спускане и повдигане, са много удобни.

Съществува и опцията сгъваемо легло под бюро.

Малък апартамент

 

Това е изключително ергономичен дизайн за ползване при малък апартамент. Така има по-голямо пространство за живущите.

Дизайнерите са много смели в своите проекти и дори предлагат модел бар плотът, който се трансформира в легло.

Конструкцията е изключително добра и никой не подозира за него. В този случай се налага перфектно планиране на цялото пространство в малкия апартамент. Важното е избрания тип конструкция да се вписва в интериорната композиция на жилището.

Предложените идеи могат да се използват и при по-големи апартаменти, когато има гости и се налага да има едно легло, което е излишно. В последните години се търси все по-голяма възможност за оптимизиране на малките жилища с функционални елементи от интериорните дизайнери.