мебели

10 съвета, които ще помогнат да изберете мебели за дома

Предлагаме Ви 10 съвета, които ще помогнат да изберете мебели за дома

Всеки избор включва огромен брой оферти. Всичко зависи от задачата и ресурсите, възможностите и желанията. Но независимо от всичко – мебелите за дома трябва да станат любими. Как да не се объркаме?

Ето някои съвети от практиката.

1.Не бързайте

Ако искате мебелите да са наистина удобни и красиви – изберете и купувайте съзнателно, без да бързате.

2.Вдъхновете се

Погледнете някое друго списания или сайт с интериор за дома и вашето въображение ще се развихри. Разходете се на места с красива атмосфера, например в някои готини ресторанти и хотели. Във вашата глава идеи непременно ще се появят.

мебели3.Консултирайте се с интериорен дизайнер

Ако сте купили апартамент – наемете си интериорен дизайнер. Нека ви предложи няколко възможности за планиране на решения, стилове и идеи. И тогава решете сами: изберете сами мебели за дома или се доверете на професионалисти. Консултацията с дизайнер за интериора е оправдана инвестиция за вашия апартамент.

4.Започнете да избирате

Ако решите да избирате сами мебели, решете първо откъде. Важно е магазинът да предлага голям избор, да има различни марки на мебели, нека са налице широка гама от продукти. Не забравяйте, че процесът на избор на мебели е много важен и трябва да бъде приятен.

5.Научете се как да създадете временни решения

Основният интериор трябва да бъде издържи дълго време. Той не бива да е досадно моден и искрящ. С времето сменяйте само някои елемента за декорация. Прочетете и статията как да изберем фототапети за апартамента.
Не изпадайте в крайности като избирате мебели. Някои са красиви, но непрактични.

6.Не прекалявайте

Тук се прилага същият принцип, както при избора на дрехи за гардероба. Червеният колан върви с червени обувки, червена шапка и червена чанта, но комбинация от червено червило и лак за нокти е трагедия. Същата грешка може да бъде направена при избора на мебели.

Не слагайте много акцент на някои мебели и комбинирайте различни текстури и цветове.

мебели7.Купете мебели на промоция

Не забравяйте да попитате дали има промоция на мебели в магазина или програма за лоялност. Възможно е след първата покупка да получите бонус, което ще намали цената на следващата покупка. И дори може да получите приятни подаръци или достъп до специални продажби?

8.Не бъдете фенове на мебелите от чужбина

Обърнете внимание на родните производители. Мебелите в България се правят от качествени материали, ползват се вносни тъкани и западни технологии за производство. Така няма да не харчите пари за логистиката и митници, което значително увеличава цената, а дизайнът и качеството не са по-ниски от западните.

9.Погледнете по-отблизо функционалността на мебелите за дома

Днес тенденцията при избор на мебели е многофункционалност. „смарт мебели“ с вградени приспособления – USB изходи, музикални системи, функция за масаж – това е допълнителен комфорт и удоволствие.

10.Проверете качеството

Избирайки диван или кресло, разберете всичко за материала на основата, тапицерията и други детайли. Това е гаранция за издръжливост. Обърнете внимание на качеството задължително.

В процеса на закупуване тествайте правилно мебелите. Седнете за по-дълго време на дивана и фотьойла, отваряйте шкафовете и разберете дали височината е удобна, помислете дали може спокойно да сложите нещата там.
И ако изберете легло или матрак – легнете и тествайте така размера. И не забравяйте, че след покупката, ако сте разбрали, че нещо не е добре, може да върнете мебелите в рамките на две седмици.

Насладете се на вашите придобивки и създайте така уют в апартамента си.