недвижими имоти

Недвижими имоти – един оправдан риск

Инвестиции в недвижими имоти – дали това е оправдан риск?

В момента има засилено търсене на недвижими имоти. Причините са различни. Но често хората влагат парите си в тях.

недвижими имоти

Световни експерти на съвременния пазар на недвижими имоти често обсъждат перспективите за инвестиране в различни видове жилища. Инфлацията и нестабилната политическа ситуация в страната кара жителите у нас да мислят къде да инвестират. Най-безопасни днес са инвестициите в недвижими имоти за по-нататъшно отдаване под наем или препродажба. Само през последната година броят на офертите от компании за жилища под наем се е удвоил у нас като цяло.

Според експерти в България може да инвестира в първичния и вторичния пазар.

Хората, които искат да си купят апартамент в нова сграда, трябва да проверят строителя и наличието на разрешение за строеж. При закупуване на апартамент е важно да се прегледат предишните проектите и да се проучи обратната връзка от хората, които вече са използвали предоставените услуги.

недвижими имоти

В наше време добра инвестиция са малките апартаменти в комфортния клас. Такива жилища са предназначени за един или двама души. Също така, тези апартаменти са търсени като жилища под наем. И се препоръчват закупуван на апартаменти в райони с развита инфраструктура, като се сметне колко жилището ще струва след две до три години.

За инвестиции в недвижими имоти, хората много често вземат заем от близки хора или кредит от банка. Също се препоръчва и ипотечното кредитиране.

Недвижимите имоти днес са повече от добър вариант за инвестиции. Винаги жилищната площ е отличен вариант за наемане, като същевременно осигурява стабилен и сигурен доход. И анализаторите твърдят, че пазарът на недвижими имоти расте. И те не очакват рязък спад, а само малък скок надолу, което не е стряскащо.

Ако търсите недвижим имот като инвестиция, обърнете се към брокери, които могат компетентно да дадат съвет и да Ви изготвят изгодни предложения. Така няма да има риск и ще може да вложите своите спестявания или да теглите евентуално и кредит, за да направите още по-добро вложение.