Недвижими имоти – скок в търсенето на крайградски къщи

Коронавирусната епидемия изведе крайградските недвижими имоти на върха на търсенето

Това е доста интересно явление на пазара на недвижими имоти.

Неспособни да пътуват и дори в определен период със забрана да се разхождат в най-близкия парк, много граждани решиха временно да станат жители на село или на вили в покрайниите на големият град. Търсенето е огромно, а предлагането е ограничено, на пазара навлизат все повече и повече нови потребители.

В случая някои хора решават да инвесират в къща на село или вила, а други предпочитат да наемат такава за по-дълъг период от време.

недвижими имоти

В интернет има различни предложения за отдаване под наем на крайградски недвижими имоти в различен ценови диапазон на месец. Брокерите отчитат, че цените на наемите в крайградските луксозни имоти са се удвоили, което е лесно обяснимо.

Пазарът на крайградски имоти е в застой през последните 5-6 години. Но сега, този пазар се покачва с пълна сила. Най-вече търсенето на крайградски недвижими имоти и такива, които се намират на разстояние 30-40 км от големият град.

Хората в ситуацията на пандемия си запазват своя градски апартамент, но пък решават да си купят недвижими имоти в някое село или махала. Има интерес дори към стари селски къщи, които се нуждаят от генерален ремонт, но пък имат чудесен голям двор, в който може да се монтира дори и басейн.
Брокерите обръщат внимание на своите клиенти и ги съветват за инфраструктурата в околността или в населеното място. Хората искат функционалност и удобство. А всичко останало е само плюсове: чист въздух, ежедневни разходки, тишина и безопасност за здравето.

недвижими имоти

 

 

 

 

Не е ли прекрасно?

Нашите експерти единодушно смятат, че е по-добре сега да купувате извънградски недвижими имоти, а не през зимата, когато огледите са доста по-трудни. Така все още има чудесни оферти. Ако се интересувате от подобен имот, то винаги може да се свържете с нашата агенция, за да ви предложим недвижим имот от тази категория.