Нова сграда и как да си купите апартамент без измама?

Как да си купите апартамент в нова сграда без измама?

Закупуването на апартамент в нова сграда е важна сделка за всеки човек или семейство. За хората, които за първи път в живота си решават да инвестират в собствено жилище, този въпрос е крайъгълен камък. Нека поговорим за това, за да имате представа за трудностите, с които ще се сблъскате.

нова сграда

Апартаменти се продават по време на строителство и след въвеждане в експлоатация на нова сграда.

Колкото по-рано подпишете договор за покупка на жилище, толкова по-евтино ще ви струва. Най-малко пари се влагат на фаза, когато строителството е на първа копка.
Но рисковете при закупуване на недовършени жилища са огромни – може и да се окажете във времето и без апартамент в така мечтаната нова сграда. В крайна сметка, на някакъв етап, строителството може да мине в категорията на дългосрочното строителство.

Апартаменти в кооперации или блокове в процес на изграждане се продават от предприемачи, инвеститори, община и агенции за недвижими имоти.
Изборът на продавач предлага на купувача различна полза.
Но запомнете, ако се свържете с агенция за недвижими имоти, ще спестите много енергия и нерви.

Ако се купува от строителната фирма директно има по-малко разходи, но пък тук се налага консултация с адвокат.
Договорът за покупка на жилище в нова сграда може да бъде по различни схеми. Но винаги се изисква някакъв депозит, а крайната сума може да се плаща на вноски или цялата, зависи от договора, който се подписва.

нова сграда

Когато купувате завършен апартамент в нова сграда, не забравяйте да се уверите, че има Акт 16.

Какви са методите на измама при продажбата на жилища в нови сгради там?
Има много схеми за измами на пазара на нови сгради. Една от най-популярните видове измами е дългосрочното строителство. Има примери, когато фирми изискват с времето още пари, а обяснението е, че с годините строителните материали са поскъпнали.

Дългосрочното строителство е удобно за строителните компании и по друга причина.

След като изчакват няколко години за предаването на апартамента, инвеститорът може да върне парите. Компанията ще върне честно вложените пари, които за няколко години са се обезценили, и после ще пре продаде апартамента на друг купувач на по-висока цена.

Преди да се свържете със строителна фирма или предприемач, съберете информация, проверете репутацията им. Обърнете внимание на опита на организацията, списъка на построени нови сгради и факта дали обектите са били предадени навреме. Официалният сайт на компанията ще ви помогне да изясните тези въпроси.

Но ако търсите готово жилище, все пак, доверете се коректна агенция за недвижими имоти, тя ще провери всички неща вместо Вас и така ще бъдете спокойни за новия си дом.