нов апартамент

Нов апартамент с дефекти – какво да правим?

Нов апартамент – колко щастие носи….нали?

Но понякога има неприятни изненади – става дума за дефекти от всякакво естество.
И какво да правите, ако новият апартамент е с дефекти?
Запомнете: само десет от сто нови сгради могат да се нарекат технически безупречни. Ако има съвестна и качествена система за контрол на работата по време на строежа на правилното ниво, то трябва апартаментът да е изряден.

нов апартаментНо това рядко е така!

Важно е преди да сте подписали договор за покупко-продажба на нов апартамент, да знаете за какво е отговорен предприемачът или строителната фирма. Това може да ви спести доста пари. Или с една дума – отваряйте се очите, за да имате после правни претенции.

И така – има дефект във Вашия нов апартамент, но строителната фирма нехае.

Започнете да отстояват правата си с помощта на адвокат. И наистина е необходимо да се изброят всички съществуващи дефекти и недостатъци. Така ще имате експертно мнение и ще имате решение за действие.

И не само това!

Струва си да се отбележи отделно, че законът предвижда гаранционни срокове, през които предприемачът е длъжен да поддържа сградата.
Например, ако дефектите се появяват през първите пет години след покупката на нов апартамент, неговият собственик да не се притеснява – при дефект още на първата покана трябва да бъде да се стигне до проблема в обекта и да има премахване на дефектите. Става дума за отопление, вентилация и канализационни и ел. системи, инсталирани в апартамента. В някои случаи срокът е само 3 години.

Да, доста е сложно всичко!

Но не оставяйте нещата без промяна. Вие сте платили за този нов апартамент. А той изведнъж става негоден за живеене – например, една пукнатина в стената или покривът да тече непрекъснато…това не се търпи.

нов апартаментИ… може да доведе до по-голяма загуба на топлина в помещението или да има нарушение на целостта на тавана, пода и стените. В такава ситуация човек е трудно да очаква изпълнителят да реагира незабавно. Трябва да се докаже, че деформацията или дефектите са възникнали в резултат на конструктивни технологични дефекти в хода на строителството.

Но бъдете готови за битка!

Помислете си за бъдещето и новите проблеми, които предстоят. И колко пари още ще похарчите. Търсете правата си.

В резултат на това Вашият случай може да има щастлив край!