нов апартамент

Как се избират картини за нов апартамент?

Може би имате нов апартамент и се чудите как да го декорирате? Картините са традиционен декор за стената, който носи допълнителни цветови, тематични и стилистични нюанси в един дом.

Как да изберем картина за един нов апартамент, която се вмества хармонично в общата схема?

Изкуството трябва да изразява настроението на интериора, да отразява чувствата и вкусовете на собственика. Не бързайте да купувате нещо просто така, особено ако търсите картини за такива важни интериорни пространства като хол, трапезария или спалня.

Какво е по-важно: цветовете или какво е нарисувано на дадената картина?

нов апартаментВ идеалния случай, ако картината трябва да комбинира и двата параметъра, но не е лесно да се намери винаги желаната картина. Ако интериорът в апартамента е тематичен или с подчертана стилистика, картината трябва да бъде избрана споредтова, което изобрязява. Дори ако цветът е малко извън контекста. Това не е страшно, колкото тематично-стилистичното несъответствие.

Нека да дадем пример. Да кажем, че холът е декориран в африкански стил. Основна палитра: бежова, кафява и жълта. В магазина си харесваме две картини: пейзаж есенна гора и африканец със синя чалма на главата. Първата картина напълно съответства на цветовото решение на хола. Втората също не противоречи, но това синьо… Правилният избор е картината с африканеца… Ама нали има син цвят?

Тези нюанси на картината, ако е необходимо, могат да бъдат подкрепени от един или повече аксесоари в апартамента, по-точно в хола. Например, на дивана, под картината слагаме чифт сини възглавници. Хармонията в този случай не нарушава нищо.

нов апартаментВ спалня, обзаведена и декорирана в японски стил, ще бъдат подходящи картините с гейша, японска градина, бамбук и др. За нов апартамент без изразен тематичен или стилистичен компонент, картината може да бъде избрана само на базата на цвета. Има два възможни алгоритъма за действие.

Първият: първо, стаята е с неутрален цвят и се слага картина, в която има един или няколко ярки цвята, след което интериорът е допълнен с аксесоари, съответстващи на цветовете на картината. Вторият алгоритъм: първо интериорът е цветен, след това картината се търси в съответстващите цветове. Вторият начин е по-тромав. Все пак има универсални решения – например абстракции, портрети, изображения на цветя. С такива произведения на изкуството може да декорирате всякакъв цветови интериор.

И така – време е да посетите някоя галерия за продажба на картини!