Огледала в интериора на дневната: неочаквани решения

Огледала в интериора на дневната – време е да научите как можете с тяхна помощ да разширите пространствено това помещение. Със сигурност, ще се изненадате от интересните решения

Има много декоративни елементи, които могат да преобразят интериора, но огледала в дневната се счита за най-атрактивното и функционално. То ще спомогне да се трансформира дори малко пространство, което ще изглежда по-голямо. Според мястото си, огледалата могат да изпълняват различни функции. Трудно е да се поставят на точното място в дневната, но пък винаги вътрешните дизайнери са готови да дадат свежи идеи. Оказва се, че ролята на огледалото в дизайна на тази стая може да бъде водеща.

Огледала

Правила за поставяне на огледала в дневната!

Дизайнерите смятат, че всички предимства на огледалата могат да се използват само ако те са на точното място. Това са основните принципи на поставяне на огледалото, за да предотвратите досадните грешки.
• Симетрията при организирането им създава хармонична композиция. Когато инсталирате няколко огледала в дневната, то те не трябва да се отразяват едно в друго. В противен случай стаята ще изглежда като лабиринт.
• Експертите в интериорния дизайн препоръчват огледала в дневни с ярки цветове.
• Запомнете и това важно правило – в тях не бива да се отразяват не повече от два големи предмета.

Огледалата в дневната перфектно подчертават стила и интериорния дизайн.

Огледала

 

Огледалната повърхност трябва хармонично да допълва Вашия интериор, да подчертава избрания стил и визуално да разшири стаята. Освен това не трябва да забравяме за декоративната функция на огледалата.

 

 

Разширяването на пространството е една от основните функции на огледалата, така че дизайнерите често си служат с тях при проектирането на малки апартаменти.
Избирайки правилната форма на огледалото, лесно се променя визуалното възприятие на стаята.
Ако в дневната има предмет, който бихте искали да подчертаете, поставете го пред него огледалото.

Къде е най-добре да се постави огледало или огледала в дневната?

По правило дизайнерите препоръчват да поставите едно огледало или няколко  в това помещение над дивана. Това е традиционен вариант. Поставянето на огледала над камината също се счита за класическо. Това е чудесно решение за дневни в класически стил.
Нестандартно решение е да инсталирате огледала зад някои мебели като скрин или мини библиотека. Практично решение е монтирането на огледалните врати на всички видове шкафове.