Подготовка на кухня при продажба имот

Подготовка на кухня при продажба имот

Кухнята представя вашия дом

Хубавият външен вид на един имот може да доведе до прилив на потенциални купувачи, но това което ще продаде къщата ви, са стаите вътре. Много хора се концентрират около дневната и спалнята, но не трябва да забравяме значението на кухнята и на банята. При тях обаче трябва да се вложи най-много внимание, тъй като цената за ремоделиране е винаги доста висока. За купувачите една чиста, модерна и добре подредена кухня е нещо водещо. Подготовка на кухня при продажба имот е от изключителна важност. Същото важи и за баните, но там като че ли промените са по-типични.

Стъпки в подготовка на кухня при продажба имот

1. Изчисти веднъж и после изчисти още веднъж. Това е първото правило при подготовка на кухня при продажба имот. Това важи, разбира се, за всички помещения, но в най-голяма степен за кухнята и за банята. Когато живееш в едно жилище и го ползваш ежедневно, тези места са доста трудни за поддържане в чисто състояние, а чистотата е първото нещо, което хората забелязват. Трудно ще накарате някой да си купи къща, в която има много мизерия. Започнете с дълбокото почистване, изчистете всичко до последния ъгъл. След това забърсвайте всяко едно нещо, веднага след като го употребите отново. Ако мислите, че това е дребнаво, не е така. Точно местата, на които поставяме мокри чаши, поставки за четки за зъби и подобни дреболии правят излъчването неприветливо, ако не е добре поддържано. Ако имате уреди и посуда, които са изработени от инокс или стомана, постарайте се те да бъдат винаги лъскави и без отпечатъци.

2. Всички миризми трябва да изчезнат! Миризмите са нещо, което следва неотлъчно всяка една кухня, в която се готви. Още по-неприятното е, че миризмите са трудни за проследяване, което ги прави и трудни за елиминиране. Ако някой влезе в дома ви и му замирише неприятно, бъдете сигурни, че той няма да купи къщата, или поне не на цената, която е добра за вас. Използвайте системи за ароматизиране, които автоматично разпръскват хубав и чист аромат. Не използвайте тежки аромати. Трябва ви нещо леко, което да акомпанира, а не открито да прикрива лошите миризми. Всички аромати от рода на „свежо пране“, „чист въздух“, „океански бриз“ или нещо подобно, са подходящи. Те ще оставят хубава миризма в стаята, без да се натрапват.

Когато се опитвате да продадете дома си, най-добре е да не готвите тежки ястия със силен аромат. Повярвайте, ако ви се хапва пържена риба или чеснова паста, то по-добре отидете на ресторант. Дори беконът и месото, които са свързвани само с хубави аромати, понякога биха изгонили потенциалния купувач. С други думи не трябва да пържите, защото при това се отделя най-много миризма, а освен това ще изпръскате всичко с мазнина.

3. Подредете, не оставяйте разхвърляно. Да, може това правило да се повтаря немалко пъти, но особено за кухнята е най-важното. Всякакви кутийки, бурканчета за подправки, бутилки и прочие, дори те да са декоративни, трябва да бъдат прибрани, тъй като купувачите търсят отворено пространство, което да запълнят със своите вещи. Не забравяйте да освободите и възможно най-много шкафове, тъй като хората винаги искат да проверят  дали ще могат да съхранят всичките си вещи.

Ако ще продавате своя дом и ще правите много огледи, то по-добре е да планирате своите задължения за дни напред. Отидете в кухнята, разчистете всички шкафове и си оставете само най-необходимите тенджери, тигани и подобни приспособления. По този начин ще елиминирате нуждата от следващи организационни нужди и ще можете да се съсредоточите върху нещо друго.

4. Премахнете вида на преживяното!  Да, определено няма да имате възможност да направите основно ремоделиране, но задължително трябва да направите поне освежителни ремонти. Оправете вратите, нека спрат да скърцат, пребоядисайте опушените стени. Проверете дали всички шкафчета са с добре фиксирани врати. Трябва да проверите водопровода, дали има течове, работят ли всички кранчета и така нататък. Когато всичко е в изправност, задължително трябва да сложите пердета на прозорците и покривка на масата. Пердетата нека бъдат дръпнати, но да са на място. Проверете осветлението.

Подготовка на кухня при продажба имот

Свежест в кухнята – свежест в дома

5. Използвайте аксесоари. Задължително поставете нови кърпи за лице и ръце. Уверете се, че възможно най-много от нещата, които се намират в кухнята, са в добро състояние. Ако има някой уред или прибор, който да е в окаяно състояние, просто го премахнете. Експертите препоръчват да поставите някои консумативи на масата за хранене, като стилен оливерник, хубави салфетки и прочие. Идеята на това занятие е да накараме кухнята да вдъхва доверие, да се знае, че в този дом всичко се поддържа на ниво и то с обич и внимание към детайлите. Поставете свежи цветя или купа с хубави плодове, но само ако ще се грижите винаги да са в добро състояние. Ако плодовете се развалят или цветята увяхнат, ефектът ще е обратен.

Използвайте всички възможни аксесоари и средства, за да направите своя дом, и по-специално кухнята, възможно най-атрактивни и комфортни за живот. Използвайте най-хубавите си чинии, дори може да сложите по-малки такива като декорация на масата за хранене. Ако има диван или някакъв тип легло, то винаги трябва да е оправено, ако има огнище, то трябва да е заредено по атрактивен начин дори през летните месеци.

При нужда винаги може да се обърнете за консултация към брокерите на Сиана Недвижими Имоти Русе. Ние сме огледали и ще продължаваме да оглеждаме десетки и стотици недвижими имоти. Имаме различни наблюдения по отношение на това кое продава и кое пречи на времето за продажба. За ваше улеснение наскоро ви подсказахме за Подреди имот, преди да го продаваш и за Добрият гараж, който продава. Ако сте отворени за препоръки, ние сме сигурни, че ще постигнем един перфектен колективен резултат, за да подсигурим сигурността на продажбата и възможността за по-стабилна цена. Доверете ни се и ще се убедите, че старателната подготовка на кухня при продажба имот също не е напразно усилие.