Подреди имот, преди да го продаваш

Подреди имот преди да го продаваш

Подреден дом – добра оферта

Подреди имот, преди да го продаваш – това е максимата, която трябва да следвате, ако сте решили да осъществите продажба недвижим имот. Когато потенциален купувач идва на оглед, вие не трябва да сте минималист и трябва да положите повече усилия, да подобрите имота, за да направите сделка. Ако не сте го направили, сега е моментът да се отървете от всичко излишно. Изобилието не винаги е позитив. Подреди!

Да, ако в дома ви има от всичко, това говори за стойност. Обаче, един път влязъл вътре, купувачът трябва да може да си се представи в жилището като собственик. Той няма да може да направи това, ако навсякъде има разни неща, които просто го разсейват или учудват. Подредете!  Бъркотията и претрупаността са негатив още в началото на сделката и е почти сигурно, че ще ви изиграят лоша шега. Те могат да станат причина за отказ или за много ниска оферта. Един потенциален нов собственик не иска да вижда сантименталното ви яке, вашите толкова любими баби, цялата колекция от 155 сувенира от екскурзии, прането на терасата и така нататък. Той не може да изолира всичко ненужно за него, за да си представи къщата така, както иска да изглежда. Когато на пазара има толкова много оферти за продажба на недвижими имоти, добре е да сте гъвкав, прозорлив, да реагирате бързо и да мислите като купувач, а не като продавач. Дори къщата да е лъсната до съвършенство, това не я прави подредена, запомнете това.

Подреди имот, преди да го продаваш! Хубавото е, че не трябва да плащате на професионалист, можете да свършите всичко сами. Наемете място за съхранение или  се договорете с роднини да преместите някои неща при тях. Жилището трябва да изглежда неутрално. Дори обзаведено, в него трябва да има възможно най-малко неща, които няма да са там след продажбата. Хората, които идват на огледа, трябва да могат да си го представят като тяхно собствено с техните вещи. Като цяло при изготвянето на стратегията по подреждане, Вие трябва да разделите всичко в три категории – неща, които ще преместите, такива, които ще дарите, и други, които ще изхвърлите. Трябва да бъдете безмилостни, защото да не забравяме, че на масата има залог за адски много пари – особено, ако искате да продадете бързо.

Ако подарите вещите си на някого в нужда, той ще дойде да си ги прибере от вашата къща. Ако не, винаги ще се намери подходяща организация, на която да дарите тези вещи. Можете да си направите импровизирана гаражна разпродажба с дарения, да продадете вещите през Интернет или просто да пуснете обяви насам-натам. Ако нещо не може да бъде продадено или дарено, то веднага може да отиде в графата за боклука.

Нещата, които ще запазите за себе си, трябва да бъдат съхранени отделно. Не тъгувайте, вие не се отървавате от тях, а просто ги скривате за момента. Най-добре е първо да преместите тях, за да не ви пречат.

Ето и малко конкретни съвети, какво може да се промени във вашия дом

Подреди имот преди да го продаваш

Ред в гардероба – Ред в дома

Подреди! В стаите, в които ще се живее, трябва да има  минимум нужни мебели за функционирането на стаята като такава. Колкото по-малко мебели има, толкова повече място ще се отвори и толкова по-голяма ще изглежда стаята. Във фоайето не трябва да има никакви палта, якета, обувки и всичко в този ред на мисли. Подредете гардеробите. Ако разполагате с уреди за упражнение, музикални инструменти или други вещи с голям обем, повикайте някого и ги изнесете. Задължително премахнете вашите лични снимки. Купувачите трябва да си представят снимки на своето семейство по стените и лавиците.

Сега е моментът да се погрижите за природата. Отървете се от всички ненужни вестници и списания – рециклирайте ги.  От книгите също трябва да изнесете, като може да оставите една или две лавици, за да не е напълно празна стаята, а и прави добро впечатление. Оставете част от тях и комбинирайте пространството с малко декоративни елементи като глобус, ваза, лупа или нещо в този ред на мисли. Ясно е, че няма как да изнесете всичката си техника. Все пак, електрониката трябва да е организирана. Подредете всички кабели на компютърната техника, телевизията и всяка друга част от електрониката. На шкафчетата не трябва да има лекарства, дистанционни, зарядни устройства и прочие. Можете да оставите нощна лампа, един часовник и 1-2 книги.

Стигаме и до кухнята. Подреди! Премахнете всичко ненужно – прибори, храна. Оставете само нужната техника, като тостер и хлебопекарна, например. Може да оставите купа  с пресни и свежи плодове. Някое цвете също няма да навреди, но не прекалявайте. По хладилника или по печките не трябва да има магнити и детски рисунки. Подредете рафтовете за подправки и всичко открито в кухнята. Насочете всичко в една посока, защото така ще изглежда по-подредено и организирано. Прегледайте в кухнята и в останалата част от дома за цветя, които са болни или изсъхнали. Оставете няколко, но най-свежите и добре изглеждащи. Леглата и диваните трябва да са оправени, без излишни вещи по тях. Сега отиваме в банята, където всичко трябва да е чисто и сухо. Може да сложите нови ароматни сапуни, да сложите снежно бели кърпи. Поставете някакви ароматизатори и из другите части на дома. Махнете всички самобръсначки, шампоани, четки и пасти за зъби и така нататък.

За финал подреди килера, таванчето и избата, а да не забравяме и гаража. Дори да не можете да изпразните всичко, има много начини сервизните помещения да изглеждат добре. За това ще поговорим в следващата статия. Сега е моментът да направите един последен оглед и да се насладите на резултата. Недвижими имоти Сиана ви пожелава успех. Подреден дом, продаден дом!