Апартамент под наем или с кредит

Апартамент под наем или с кредит? Ако сте на кръстопът, тази статия е подходяща за вас. В нея ще разгледаме аспектите, които трябва да бъдат взети под внимание, когато човек пристъпва към своя изключително важен избор под каква форма да живее – под наем или с кредит да осигури дом за себе си и семейството си.

под наем или с кредитНегативи и позитиви на живот под наем или с кредит

Всяка страна си има своите предимства и недостатъци, затова ще ги разгледаме:

  • Апартаментът под наем не осигурява стабилност. Вие ползвате жилището за определен в договора период, но след изтичането му може да бъдете принудени да го напуснете. Искате или не, наемодателите решават правилата и сте длъжни във всеки момент да се съобразите с техните повели. Не можете да внасяте и сериозни корекции по дома, тъй като жилището не ви принадлежи. От друга страна, ако често сменяте местоработата си, както и града, в който живеете, живот под наем е най-добрия вариант за вас.
  • Закупуването на собствен апартамент с кредит ви обвързва с ежемесечни вноски по заема и лихвата. Ако се случи така, че да изгубите своята работа или да изпаднете в недобро финансово състояние, което в България е по-скоро правило, отколкото изключение, кредитът може да се превърне в голяма тежест. Ако не можете да погасявате вноските, ще изгубите едновременно и парите, които сте изплатили на банката, и самото жилище. Но пък едно е да живеете под наем, съвсем друго да имате лична собственост. Когато нямате нужните капитали, но имате увереността, че можете да си плащате месечните вноски, кредитът е вашия избор. Той ще ви позволи да се сдобиете със собствен дом, който да реконструирате и оформите по свой вкус, без да се притеснявате, че имате ограничения, несигурност и намеса отвън. В България се предлагат приемливи кредити, които предоставят добри условия, за да сбъднете своята мечта за собствено жилище.

Апартамент под наем или с кредит

под наем или с кредитВ крайна сметка всичко зависи от вашата нагласа и усета ви. Интересно е и на каква възраст сте. Ако искате собствено жилище, в което да сте всевластен господар, трябва да си направите сметката дали имате относително сериозна работа и какви са приходите ви на месец. Разучете какви са условията на кредитите в различните кредитни институции и кой предлага най-доброто решение за вас. Повечето банки вече предлагат доста изгодни ипотечни кредити. На база приходи можете да калкулирате рисковете и да разберете дали изплащането на задължение е в обхвата на вашите сили. Ако се окаже, че тегленето на кредит е твърде рисково за вас, пристъпете към наемане на жилище. Апартамент под наем по начало е решение за хора с по-ниски доходи, честа промяна на работното място или когато нямате желание да плащате лихви и да се занимавате с клаузите по договорите за кредит.

За да се ситуирате в рамките на успеха и да решите вярно уравнението „Апартамент под наем или с кредит”, обърнете се към Сиана Имоти Русе. Ние ще бъдем вашите класни професионалисти в коловоза към правилния избор!