Определени рискове при покупка имот в Русе

 покупка имот в РусеПри покупка имот в Русе се наблюдават определени рискове, за които е много по-добре да знаете предварително, за да можете да бъдете подготвени за тях и да успеете да ги сведете до минимум или изцяло да ги елиминирате. Както няма да се изморим да казваме, за да бъдат проблемите по-малко и по-лесно решими, обърнете се към агенция при покупка имот в Русе. Професионалистите си знаят работата.

Рискове при покупка имот в Русе

  • Когато купувате от продавач, който се е сдобил с имота чрез дарение, трябва да знаете следното. Правово е регламентирано, че дарителят може да си поиска обратно имота, тоест да се откаже от дарението. В този случай се гледа исковата молба на дарителя. Ако тя е вписана преди прехвърлянето на имота на Ваше име, дарителят има право да си върне дареното.
  • Ако продавачът на имота е обвързан с неплатени задължения и институциите не могат да съберат дължимото, може да се стигне до относителна недействителност на сделката. Това означава да останете с празни ръце, поне до изясняване на ситуацията. За да не се случи това, изискайте от продавача да ви покаже удостоверение по чл. 87 ДОПК, което ще ви увери в липсата на задължения на лицето към държавата.
  • Голям мит е, че когато някой е снабден с нотариален акт, то той е собственик. Може например да се окаже, че нотариалният акт е обявен за нищожен от съда или е фалшив. За да се предотвратят усложнения, трябва да се провери дали продавачът е текущият собственик.
  • При покупка на ипотекиран имот, е задължително да се провери дали самият имот не върви с „тежести”, които да ви изненадат неприятно.

покупка имот в РусеАко се обърнете към агенция за недвижими имоти, Вие ще получите на първо място широко разяснение за въпросите, които Ви притесняват и ще отпаднат като проблем при  покупка имот в Русе. Брокерите от агенция Сиана Имоти Русе, която е доказан лидер в сферата на недвижимите имоти, ще бъдат до Вас до края на сделката, като ще изискат от продавача необходимите документи и ще защитят Вашите интереси, за да останете удовлетворени и да се настаните в новия си имот спокойно.