Покупка на имоти при отчетлив спад на цените

Възможности за покупка на имоти при спад или застой на цените? Има ли в действителност такива възможности, които да си заслужават усилията? В статията по-долу ще ви разкрием как можете да спечелите от покупка на жилище при отчетлив спад на цените.

покупка на имотиВъзможности и трикове при покупка на имоти

  • Отчетлив спад на цените не се случва толкова често, така че бъдете бдителни за този момент. По-често се наблюдава застой в цените на някой видове имоти. Но апартаменти ще бъдат търсени по всяко време и затова извършвайки покупка на имоти на ниска цена, след време ще сме сигурни, че стойността им ще се повиши.
  • Спадът на цените не става като при срива на фондовите борси – за няколко часа. Намаляването на цените се случва като тенденция в рамките на един до няколко месеца. Но не прекалявайте с изчакването, защото цените може да обърнат тенденцията и да тръгнат във възходяща посока. Дори ако се наблюдава само застой на цени на имоти, възползвайте се от него. Това означава, че трябва да разполагате с нужните средства и да не Ви се налага да теглите ипотечен кредит, например.
  • Особен трик е да търсите апартаменти под пазарните стойности. Мисията е трудна, никой от продавачите не иска да се „мине”, но винаги се намират хора, които продават апартаменти на цени под реалните за момента. Това са хора, които напускат страната или града и желаят бързо да продадат жилищата си, други пък спешно се нуждаят от свободни средства, без целта им да е печалба. Сиана Имоти Русе може да Ви помогне при намирането на имот в Русе на изгодна цена.
  • Когато цените са в спад или в застой, се опитайте да договорите жилището на още по-ниска цена от обявената. За това е нужна подготовка. Запознайте се от колко време се продава имотът и какви са недостатъците му. С тези знания ще можете да изискате от продавача да намали допълнително цената.
  • Апартаменти в строеж са най-изгодни за покупка по време на спад на цените. Задължително се запознайте със строителя и неговото минало, за да сте сигурни, че сградата на зелено ще бъде завършена. За целта е най-разумно да използвате посредничеството на агенция за недвижими имоти.

покупка на имотиПокупка на имоти при отчетлив спад на цените е начинание, което след известен период от време, при покачване на цените, което е неизбежен процес, може да ви донесе големи дивиденти. За да бъдете прецизни обаче, ви препоръчваме да се обърнете към агенция Сиана Имоти Русе. Имайки история, база данни от имоти и клиенти, ние можем да Ви посочим кой е подходящият имот за Вашата инвестиция, така че да направите печеливша покупка на имоти с цел печалба при последваща продажба.