Покупка на нов апартамент – плюсове

Плюсове при покупка на нов апартамент – ето някои важни моменти

Много хора мечтаят да си купят нов апартамент в сграда, където никой не е живял преди. Въпреки това, не всеки знае какви проблеми има при покупка на нов апартамент в нови сгради и какво трябва да изиска като информация от предприемач в къща в строеж или вече въведена в експлоатация. Ето защо решихме да посветим днешната публикация на тази тема.
В статията ще намерите професионални съвети при покупка на нов апартамент в нов блок или кооперация, и отговори на въпроси, които най-често възникват.
Представената публикация ще бъде полезна не само за тези, които вече ще купуват жилища в нов блок или кооперация. Препоръчваме я за всеки, който иска да подобри финансовата си грамотност.

покупка на нов апартамент

И така, започваме!

Какво трябва да знаете, преди да закупите един нов апартамент от предприемача – 5 важни точки, на които трябва да обърнете внимание

[1] Какъв тип договор сключва предприемачът с клиента
[2] Репутация на предприемача
[3] Степен на готовност на новата сграда
[4] Ползва ли се заем от банка
[5] Инвестиционна привлекателност

Как да си купим правилно апартамент в нова сграда – стъпка по стъпка инструкции за закупуване на жилище от предприемач.

Стъпка 1. Проучване на апартамента и проверка на документите
Стъпка 2. Сключване на договор
Стъпка 3. Получаване на апартамента
Стъпка 4. Регистрация на собствеността

Полезни съвети за тези, които искат да закупят апартамент директно от предприемач в ново строителство.

Съвет 1. Проверете внимателно фирмата
Съвет 2. Отделете време да разгледате сградата
Съвет 3. Не трябва да правите промени в апартамента, докато имотът не бъде регистриран

Агенцията за недвижими имоти работи с комисионна, но върши всички тези неща вместо вас. Така се пести не само време, но и се избягват ненужните рискове.
Мнозина мечтаят да си купят апартамент ново строителство.. Въпреки това, преди да вземете решение за това, си струва внимателно да проучите какви са предимствата. Експертите казват, че стойността на апартаментите в новите сгради е два пъти по-висока от вторичните жилища. Това се дължи на голям брой техните предимства. Купуване на нов апартамент – плюсовете са следните.

покупка на нов апартамент

Сред основните предимства (+) са следните:

  • Сигурността на апартаментите в новите сгради отговаря на съвременните изисквания. В тях са инсталирани редица системи – например, пожарна, за видеонаблюдение.
  • Цената на квадратен метър на апартамент в нова сграда често е по-ниска, отколкото на вторичния пазар на жилища.
  • Правната прозрачност на сделката е важен плюс. Новият апартамент почти няма мрачно минало. Рискът от измама при сделки с такива жилища е много по-малък.
  • Индивидуално оформление и дизайн. За да проектирате нов апартамент по ваш вкус, няма да се налага да махате стари мебели и тапети, както и да извършите други промени.
  • Отличен комфорт. В строителството днес се използват съвременни материали с добра изолация. Разположението на стаите също отговаря на нуждите на съвременния човек.

Вярваме, че статията ви е допаднала с конкретните съвети….