Покупка нов имот – тънкости и съвети

покупка на имотЗастоят на пазара на недвижими имоти е перфектна предпоставка за купуване на ново жилище, парцел, земя, къща или какъвто и да е имот.  Към днешния момент цените в този сектор са повече от добри. Докато преди 2-3 години, когато беше пикът на сделките с недвижимости, цените за квадратен метър бяха скочили до небето, то сега са значително по-достъпни. Ако планирате свободните си средства или ви предстои инвестиция в имот, то днешният момент е изключително подходящ за това, тъй като много скоро отново ще има бум на търсене и предлагане. Предпоставка за това са все по-оскъдното предлагане на новопостроени имоти и липсата на новостроящи се  в момента сгради.

Разбира се, покупка на имот е сложен процес, с който всеки, предприел тази сериозна стъпка, трябва да се запознае в детайли. Това в никакъв случай не означава, че трябва да се откажете, още преди да сте започнали, а просто да сте подготвени максимално добре, защото успехът не е въпрос само на късмет, а и на правилно планиране.

Ако пък смятате да продавате, трябва да се съобразите с всички субективни фактори, имащи значение за бързата и безпроблемна продажба на имот. От голямо значение е къде се намира самият имот, т.е. неговата локация, има ли добре изградена инфраструктура, пригоден ли е за незабавна експлоатация, има ли направени подобрения или може ли да се направят такива и да не забравяме цените на конкуренцията!

В последно време се засилва тенденцията да се търсят предимно жилища ново строителство. Това донякъде е оправдано, тъй като не се налага да се правят освежителни ремонти и скорошното нанасяне в новопридобития имот не се отлага във времето. Но не за подценяване са обширните квадратури на имоти старо строителство, с които пазарът изобилства.  Там можете да разгърнете въображението си и прекроявайки имота да получите мечтания дом.

Много често хората се заблуждават, че покупко-продажбата на имот без посредник е лека задача, но дали наистина е така? Без значение от коя страна сте, подготвени ли сте за всичко? Може би знаете, а може би не, но при покупко-продажбата има много такси и документи, които предварително трябва да обсъдите с отсрещната страна и да прецените дали разходите да се поделят. Трябва да бъдат извършени проверки за движението на имота и за евентуални тежести, препятстващи продажбата му. Добре би било да прецените дали това е точният момент за покупка или продажба на имот, дали си заслужава цената, дали няма да попаднете в капана на недобросъвестен продавач, дали сте избрали правилния квартал и още много други тънкости.

покупка на имотДа се сдобие с недвижим имот е може би най-важното нещо в живота на всеки човек. Това е една дългосрочна инвестиция, от която ще се възползват и децата Ви, а може би и техните деца. Много е важно да не пестите средства, но и да не хвърляте прекалено много такива. Трябва да прецените риска и моментното състояние на пазара, както и да си подредите приоритетите така, че да не изпадате в несъстоятелност.

Ако нямате пари в брой за недвижим имот нов дом, то винаги можете да изтеглите кредит, но не си мислете, че това е лек ангажимент. Усвоявайки средства от банка, вие винаги ще трябва да мислите първо за кредита, а след това за всичко останало. Ако не плащате навреме, кредитната институция винаги може да сложи ръка върху имота ви, така че мислете в перспектива и си правете сметката правилно.

Сигурно и сами осъзнавате, че човек не може да бъде подготвен за всичко и да е компетентен във всяка една област, но пък именно тук е мястото на професионалните агенции за недвижимо имущество, които са специализирани както при покупка, така и при продажба на имот.

Продажба на нов имот може да осъществите значително по-лесно, отколкото на стар такъв, но горещо ви препоръчваме да потърсите добри брокери, които да ви помогнат в цялостната процедура по прехвърляне собствеността на имота, да ви изготвят нужните документи и да ви напътстват при финализиране на сделката. Недвижими имоти Сиана ще ви помогнат във всеки един от случаите, а що се  отнася за имот Русе, то това е вашият най-добър съветник.

Когато става въпрос за имот продажба, вие сте от отсрещната страна, която просто взима определената сума. Но отново трябва да сте подготвени и да знаете каква цена можете да получите за имота си, каква е неговата реална стойност, за колко време ще се осъществи самата сделка и дали наистина ще получите в срок парите си.

При всички случаи, дали ще купувате или ще продавате имот, никога не действайте сами и най-малкото потърсете помощ от хора, които вече са минали по този път. Разбира се, винаги е най-добре да получите професионална помощ от експерти в бранша, така че не се колебайте да се свържете със Сиана Недвижими Имоти Русе и да получите компетентен съвет за това  какво да правите и как да го направите.