Почивка и добро настроение – време е, август е…

Настане ли август – време е започивка

Почивка…. да, въпреки коронавируса, лятото е…по-точно август, ни зове към почивка… Наистина поддръжката и грижата на здравето са важни, за да сме в добра форма и за да може да се справим със стреса на работното  място.

Как да почиваме през август и да имаме позитивно настроение?

  • почивка на село

Ако имате собствена къща на село или такава притежават ваши роднини или приятели – браво. Това е супер опция да избягате от големия град и хаоса и да се потопите в една селска идилия. Барбекю, дълги вечери на открито, приятни разходки, правене на зимнина. Да, това е приятен начин за почивка през август.

почивка

  • почивка на вила

Става дума за сходен вариант като на село, но в по-изчистен вариант. Тук може да говорим за повече приключения сред природата, каране на колело, занимателнен риболов, пикник край реката. С една дума – чист въздух, спокойствие и наистина промяна в обстановката.

  • уелнес уикенд

Знаете ли, че прекалено дългите ваканции не са чак толкова полезни за психичното здраве? Оказва се, че после има много работа и…стрес. Човек буквално изпада в паника от натрупаната в негово отсъствие работа. Затова може да си почините през август с няколко уелнес уикенд до морето или планински курорт. Например, можете да отидете до Созопол или пък да прескочите до Троян. В България има чудесни курорти.  Ако не сте фенове на големите хотели – изберете апартамент под наем или къща за гости. Така ще се чувствате съвсем свободни.

Важни подробности!

почивка

 

Искаме да ви напомним, че е наложително да планирате  своята почивка, за да може да отдъхнете ползотворно. В случая, заради пандемията, туристическите дестинации извън България са рисковани, затова преценене къде и с кого може да организирате своята почивка тук, на родна земя.

 

Проверете в интернет, говорете с приятели, с роднини, за да изберете вариант за себе си. Всъщност всеки сам може да си изготви собствена програма за почивка и да прецени колко време иска да бъде на избраното място. Има хора, които просто обичат да пътуват и не ги свърта на едно място.

Вярваме, че вече имате планове за една прекрасна августовска почивка, която ще донесе само нови емоции, много усмивки и добро здраве.