почистване на апартамент

Почистване на апартамент: 5 идеални съвета

Почистване на апартамент: 5 идеални съвета за всеки – прочетете тази статия!

Само 10 минути на ден са достатъчни, за да поддържаме апартамента чист и така можем да се спасим от почистване през уикендите. Представете си: прибирате се в дома си след тежък ден, уморени от работа и суетня – и кухнята, спалнята и холът са в пълна хаос.Нещата, разпръснати тук и там, неизмити чинии …прах. И най-лошото е, че всеки ден този проблем се влошава. Ето защо в тази статия искаме да споделим с вас някои съвете за лесно почистване на апартамент.

Дали мисията е възможна?

Разбира се, не винаги има време да се грижим за реда и чистотата. Но знаете ли, че всъщност са нужни само малко усилия и дисциплина, за да се поддържа чистотата в жилището? Ето някои полезни съвети за почистване на апартамент:

1. Не позволявайте на хаоса да превземе дома ви

Основното правило е: „Хаосът в една стая носи хаос навсякъде“.
Но ако в една част на апартамента всичко е на мястото си, мозъкът ни ще иска да се почисти в другите стаи, където има тотален хаос.

почистване на апартамент

2. Правете всичко на мига

Ако например сте купили продукти, ги извадите от чантите, поставете ги на рафтовете и хладилника веднага. Когато сте се нахранили, вземете съдовете и веднага ги поставете в съдомиялната машина или си ги измийте. Когато тоалетната хартия свърши, закачете нова. И така нататък.

3. Не натрупвайте прекалено много мебели, вещи и дрехи

Този съвет е добър във всички сфери на живота. Това, от което не се нуждаете, трябва да изчезне от живота ви. Колкото по-малко неща имате вкъщи, толкова по-лесно е да поддържате ред. В това отношение е много добре апартаментът ви да е в минималистичен стил или да се обърнете към философията Дзен. Ако стаята ви не е претъпкана с ненужни неща, почистването ще отнеме само няколко минути.

4. Изчислете времето си за почистване

Например, ако е планирано общо почистване за Вас в събота или неделя (както повечето хора), очевидно не искате да чистите всеки ден. Един добър начин да избегнете такава ситуация е да определите предварително времето, необходимо за почистване на всяка стая. Например, 15 минути за банята, 20 – в кухнята, половин час в хола и т.н.

5. Насладете се на почистването

почистване на апартамент

Кой каза, че почистване на апартамент трябва да е скучно и досадно? Може лесно да го направите много приятно за себе си. Има безброй начини да постигнете това – от купуването на цветни ръкавици и красиви контейнери до използването на съвременни почистващи продукти.

И, разбира се, най-ефективният начин да създадете добро настроение по време на почистването на дома е да включите музика!