Продажба на апартамента – бърза и изгодна реализация

Как бързо и изгодно да имаме продажба на апартамента си?

С помощта на опитна агенция за недвижими имоти бързо може да разрешите всички формални и правни въпроси при сделка за продажба на апартамента си. Ако сте намерили добра възможност за продажба без посредник, подготвянето на документи и приключването на сделката може да изисква време и предпазни мерки.

продажба на апартамента

 

 

 

 

Консултация от специалист в една агенция ще ви помогне да разберете правните и жилищни въпроси при продажбата. Без професионално правно подпомагане сделката е изключително трудно да се проведе успешно и безопасно. Когато говорим за продажба на апартамент, понятията за “бързо” и “печелившо” се оказват в добре позната конфронтация помежду си.

На първо място се доверете само на реномирани агенции за недвижими имоти. За да ускорите сключването на сделката преди всичко трябва да си зададете въпрос. Какво очаква потенциалният купувач от сделката. Какво ще го накара да реши да купи този апартамент.

Отговорите могат да бъдат следните: сделката трябва да бъде безопасна за купувача; същата следва да се извършва без излишна бюрокрация. Предимствата са „прозрачността“ на работата на агенцията за недвижими и липсата на „Но“ и „Ако“.

Как да стигнем до  продажба на апартамента си?

Първото правило: за да се продаде апартамент бързо, то той трябва да има точна цена – не занижена, но не прекалено висока. Цена, която да съответства на средната цена на пазара на недвижими имоти в даден район. Разбира се, може сами да направите анализа, но винаги е по-добре да се свържете с професионалист, който е добре запознат с цените и може бързо да ви посъветва за ценовия диапазон на апартамента ви.

За колко време се извършва продажба на апартамент?

При добре обоснована цена един апартамент се продава за 2-4 седмици, на по-ниска цена – за по-малко от 2 седмици, а при надценена цена – в рамките на няколко месеца. Този модел трябва да се помни, когато се определя цената за апартамент, който искате да продадете.

Да предположим, че решите да надцените реалната стойност на имота си.

Какво става? Офертата за продажба на апартамента ще „виси“ за половин година, докато средните цени за жилищния ви сегмент се повишат до първоначално обявената цена, или докато случайно не се появи купувач за закупуване на апартамент в този район.

Обръщайки се към агенция за недвижими имоти, получавате шанс:
• бързо да определите оптималната цена на апартамента;
• да разберете как да премахнете недостатъците на апартамента си както в рекламата, така и в пряката комуникация с потенциалните купувачи;
• да изберете някоя от предложените стратегии за продажба на жилища, като вземете под внимание желанието си да изчакате правилния купувач;
• бързо и при благоприятни условия да извършите сделка с помощта на квалифициран специалист.

продажба на апартамента

Второто правило е свързано с провеждане на необходимата предварителна подготовка за продажба на апартамента.

Може да не е наложително да се извършва ремонт, но трябва да се направят някои наложителни освежителни действия.

Ето най-важните!
Премахнете всички странични миризми. Когато потенциалните купувачи идват да огледат апартамента, те получават първото впечатление от миризми, които „достигат” зад вратата. Във всеки апартамент, специфичните миризми на предишни наематели се натрупват с течение на времето – от мебели, които са в апартамента, от гардероба, банята, кухнята, и дори от балкона.

Миризмите, вече на подсъзнателно ниво, информират купувачите за определено състояние на жилището, въвеждат елемент на скептицизъм в анализа на предложението за продажбата му. Основните носители на миризми са тапети и пердета, както и всякакви други предмети, изработени от плат, хартия и дърво. Махнете ги – сложете нови тапети и пердета, изхвърлете всички килими и завеси, освободете апартамента от старите мебели, почистете стаите със специални препарати, проветрете апартамента, като отворите всички прозорци. Елиминирайте всички признаци на небрежност в стаята. Измийте добре прозорците – те трябва да бъдат чисти. Така апартаментът наистина ще има добър вид за продажба. И то на добра цена.