Продажба на имоти? Какво трябва да знаем?

Продажба на имотиПродажба на имоти или отдаване под наем е едната страна от интереса към недвижими имоти, а от другата страна стои групата, която се вълнува от покупка или наемане. И клиентите на агенция Сиана Имоти Русе попадат в тези две групи. Най-добрият вариант за това как енергията между двете групи да е положителна е, ако използвате брокер за недвижими имоти, защото това са професионалисти, които познават психологията и на двете страни? Ето няколко съвета:

Ароматизаторът за въздух не е достатъчен

Макар и да е напълно нормално едно жилище да не е перфектно изчистено във всеки един момент, при продажба или отдаване на имот няма място за компромис. Клиентите ни, които се интересуват от имоти Русе продажби, а и всички останали хора, които търсят жилище под една или друга форма, очакват подреден и изчистен дом. Проветрете, приберете излишните неща и личните си вещи и прочие. Хората очакват място, което могат да персонализират по собствен вкус. Те искат да видят свободното пространство, за да преценят дали има достатъчно място за тях и техните вещи. Представете си, че те са художници, а вашият апартамент или къща е платното, върху което те ще рисуват.

Оправете течащата мивка и ключът за лампата, който не работи от години

Когато говорим за продажба на имоти, трябва да сме наясно, че има някои основни неща, които са задължителни. Всички крушки трябва да са на мястото си и да светят. Не трябва да има никакви течове в кухнята и банята, хората са наблюдателни и пробват всичко. Добра идея е да излезете от жилището си и да влезете от гледната точка на наемател или купувач. Премислете нещата от другата страна и се опитайте да премахнете всяко едно нещо, което би ви спряло да се настаните в този дом. Не е нужно да правите някакви основни ремонти, но всичко вътре и вън трябва да е в приветливо и работещо състояние.

Разчистете графика си

Хубаво е да знаете, че във всеки един момент може да получите обаждане от агента си на недвижими имоти, че има желаещи хора за оглед. Освен, че винаги трябва да можете да отговорите на въпросите на потенциалните купувачи/наематели, имотът трябва да е в приветливо състояние във всеки един момент. Бъдете отзивчиви и усмихнати. Топлото отношение винаги има значение при преговорите.

Знайте какво могат да говорят брокерите и какво не

Продажба на имотиЯсно е, че агенцията за недвижими имоти винаги ще застане на ваша страна, но всичко си има граница. Има стриктни правила, които не трябва да се прекрачват както от законова, така и от морална гледна точка. Поговорете предварително, за да се напаснете с хората, които ще се погрижат за интересите ви и вашият имот да бъде реализиран на пазара за продажба на имоти възможно най-бързо като получите оптимална цена за него.

Често най-добрите оферти за продажба на имоти ви се предлагат първи

Не е хубаво да оставяме един имот да „отлежава“ на пазара за покупко-продажба и наеми. Най-заинтересованите от офертата клиенти ще се появят в първите седмици, те не чакат, за да не изпуснат шанса си. Ако един имот е застоял повече време, хората директно ще си задават въпроса защо никой не го е взел. Ще си помислят, че има нещо гнило, дори да не е така. Не обмисляйте прекалено много и не чакайте твърде дълго. Обърнете се към специалисти по недвижими имоти Русе от агенции, каквато е Сиана Имоти Русе винаги помагаме на клиентите си да преценят кой е правилният момент за действие.