Продажба на имот в Русе или даване под наем

Продажба на имот в Русе или даване под наем – как да направите преценка или по-точно как да разберете коя от двете опции е по-подходяща за Вас. В тази статия ще разгледаме някои ситуации, при които е по-добре да изберете единия пред другия вариант. Без значение дали продавате или давате под наем, Вашият имот ще генерира средства, поднесени обаче по различен начин.

Продажба на имот в Русе или даване под наем

  • Продажба на имот в РусеКогато продавате имот, Вие очаквате да получите накуп или в кратки срокове голяма сума пари, най-често от порядъка на десетки хиляди евро. Ако тази сума Ви трябва спешно или искате да я инвестирате в нещо, вероятно продажбата е най-добрата крачка. Тя ще Ви осигури сравнително бързо нужния капитал.
  • При продажба на имот в Русе Вие повече нямате задължения към него, що се касае до поддръжка, плащане на данъци, следене на сметки и т.н. Тези задължения са малко или много ангажиращи и някои хора биха предпочели да вземат свежия капитал и да забравят за имота.
  • Даването под наем е като една минимална заплата всеки месец в добавка към месечните Ви доходи. Не получавате сумите накуп, както при продажба на имот в Русе, а генерирате стабилен доход всеки месец. И този вид „наемодателна заплата” може да продължи десетилетия, при това без особени рискове за вас.
  • Отдаването на Вашето жилище Ви предоставя една добра възможност да наблюдавате пазара на имоти отстрани. Така можете да изберете най-подходящия момент за продажба на имот, основавайки се на сумата, която желаете да получите.

Продажба на имот в Русе или даване под наем – изборът е Ваш

Продажба на имот в РусеКогато сте пред това решение, вземете под внимание описаните по-горе точки. За да бъдете обаче максимално сигурни в избора си, Ви препоръчваме да се обърнете към Сиана Имоти Русе. Ние ще Ви съдействаме да направите най-добрия избор и да се насочите в правилната за Вас посока.