Продажба на имот през зимата – съвети за по-голям уют и атрактивност

Сигурно сте се замисляли за продажба на имот през зимата. Може да се каже, че сезонът на празниците не е най-правилното време да показваш и продаваш своя дом, но все пак има някои реални възможности, които може да използвате, за да вдъхнете допълнителен живот на дома си и да го направите по-атрактивен за купувачите. Може да накарате домът да изглежда в най-добрата си форма, пълен с топлина и радост, които определено ще очароват всеки посетител. Няма по-приветливо нещо от къща, която свети с мигащи лампички, декорирана с коледни украси и грееща със зеленина в студеното сиво време.

В нашата последна статия отбелязахме важността на Доброто първо впечатление от имота. Ако живеете в район, който е снежен и предразположен към натрупване на снежна маса, то трябва да се погрижите винаги отпред да е почистено. Ако зимата изпревари всичко, както тази година, трябва да се погрижим и за падналите на земята есенни листа. Другото, което трябва да направим отвън, е да се уверим, че всички стълби и места за ходене са изчистени от лед, за да не са хлъзгави.

Продажба на имот през зиматаНяколко външни коледни лампички или друг тип коледно осветление биха накарали един купувач да види гордост у собствениците и празничен дух, дори ако огледът се случва през светлата част на денонощието. Но не забравяйте, че не трябва да прекалявате с наличието на такива украси, не трябва да има натрапване. Другото, за което трябва да се съблюдава, е дали съседите са направили същото, и ако са, до каква степен са осветили. Потърсете някакъв баланс с тях, защото това би излъчило обединение и липса на проблеми. Все пак, ако никой от съседите Ви не е толкова празнично настроен, не пречи Вие да сте такъв.

Ето и още няколко съвета, които биха помогнали в подчертаването на зимния облик на Вашия дом, така че той да е по-привлекателен и да реализира евентуална продажба на имот през зимата.

1. Ако отпред има някакви дървета или сте си сложили естествени елхички, трябва да се погрижите за клоните. Подкастрете, където е нужно, за да няма падане на клони, които могат да наранят някого.

2. Поставете празнична изтривалка пред вратата, която да накара всеки да се почувства добре дошъл в имота Ви още на прага. Може да закачите и някакъв коледно-новогодишен орнамент на вратата, който също би изглеждал много добре. Трябва да се стараете всичко да изглежда празнично, но и минималистично, без струпване на прекалено много неща.

3. Хубава идея е да пуснете тиха празнична музика на заден фон в коридора. Когато някои мине през него и се готви да огледа стаите, той предварително ще е позитивно зареден и не толкова мним към недостатъците.

Продажба на имот през зимата4. Къщата трябва да е топла и уютна, дори да не я обитавате ежедневно. Потреперването от студ при влизането вътре не е добър знак и може да охлади страстите и ентусиазма на потенциалните купувачи. При по-добра организация може дори да запалите огнището, точно преди агентът Ви да доведе хората за оглед, защото вече знаем за Важността на огнището в един имот.

5. Ако сте фен на елхите, какъвто най-вероятно сте, изберете дървото и го украсете така, че да прави комплимент на стаята, в която е поставено, а не да бъде център на внимание. То не трябва да превъзхожда стаята, в която сте го поставили. Ако стане прекалено претрупано, но не искате да премахнете елхата, то Вие можете да отстраните временно някоя дребна мебел. Не трябва да прекалявате с декорациите. Целта е къщата и стаите ни да бъдат забелязани и да бъдат в центъра на събитията, а не украсите.

6. Ако имотът не се обитава от Вас постоянно, то е добре да информирате Вашия брокер как да действа с коледното осветление и всичко друго, което сте замислили, за да се въведе целият план в действие. Най-добре е обаче да присъствате, тъй като никой не може да знае това, което имате предвид, по-добре от Вас.

7. Трябва да се обърне специално внимание на прозорците. Те трябва да са перфектно чисти, тъй като дори през зимата това се забелязва. Оставете пердетата и завесите така, че да влиза светлина. Отворете щорите и пуснете интериорна светлина, за да се изолира потискащата сухота и тъмнина на зимните месеци.

Продажба на имот през зимата8. Изпечете празнични курабийки, сладкиши и други лакомства, които да изпълнят дома Ви с очароващи аромати, които да допълнят усещането за уют. Това трябва да стане преди пристигането на хората, които ще правят оглед. Ароматите, които най-много въздействат, както се досещате, са на портокал, канела, ябълки, мед и прочие. Може да купите ароматни пръчици или дискретни ароматизатори за въздух. Научно доказано е, че ароматите имат въздействие над хората и Вие трябва да използвате това във Ваша полза.

Ако трябва да направим заключение и обобщение в 1-2 изречения, то ще определим целта като излъчване на любов, радост, удобство и домашен уют, които се споделят в къщата с нейните посетителите. Това би подтикнало към по-бърза покупка и преместване на новите собственици, тъй като те веднага ще могат да градят своите семейни и празнични спомени на това място. Надяваме се, че Сиана Недвижими Имоти Русе Ви бяхме полезни с това да се решим ли на продажба на имот през зимата.