ремонт на апартамента

Ремонт на апартамента – кога е най-добре да се направи?

Рано или късно се стига до ремонт на апартамента

Причините могат да бъдат различни. В статията обаче ще говорим за така наречения планиран ремонт в жилището.
Обновяването на апартамента всеки планира по свой собствен начин. Някои хора предпочитат да почиват първо и после да се заемат с него, а други – точно обратното – да си почиват след края на ремонтния процес. Кога е по-добре да започне ремонт „до ключ“?

Предлагаме полезни препоръки, които позволяват да направите процеса по-лесен и да го завършите преди планираната дата.

ремонт на апартамента

Правило първо
Хубаво е проектът за ремонт на апартамента да е подготвен предварително. Изготвените чертежи и диаграми позволяват правилно да се изчислят разходите, да се разделят всички операции на етапи, за да се избегнат технически грешки. Не е необходимо в такъв случай да се спира ремонта поради форсмажорни ситуации.

Правило второ
Ако ремонтните дейности са свързани с надстрояване, изграждане на балкон или остъкляване на тераса, то трябва да имате нужните разрешителни. Такива реконструкция изискват предварително одобрение от съответните органи. Затова не забравяйте да отделите време, за да получите разрешение.

Правило трето
Започнете ремонт на апартамента, когато имате достатъчно пари в наличност. Разходите за ремонт формират бюджета на проекта. За целта може да се ползват спестени лични средства или да се вземе потребителски кредит от банката. Така ще имате начален капитал, който е достатъчен за закупуване на основни материали, заплащане на труда на строителите, закупуване на някои нови мебели, декоративни елементи и др.

ремонт на апартамента

Правило четвърто
Планиран голям ремонт се прави на по-стари апартаменти. Така че, в нови сгради е по-добре да не се бърза да се правят ремонтни дейности.

Правило пето
Сезонът за планиран ремонт на апартамента е важен. Пролетта и лятото са най-доброто време за перфектно начало на ремонтната дейност. Ако се планира козметична трансформация в стаите на жилището, тя може да се извърши и през зимата. Но през студените месеци на годината могат да се купуват строителни и довършителни материали, т.е. да се подготвя собственика за този важен процес.

Обобщавайки накрая, планираният голям ремонт на жилището е отговорна задача и е хубаво да изберете утвърдена фирма, да сключите договор и да не се доверявате на самозвани майстори, с които после е вероятно да имате проблеми в процеса на работа.