ремонт на апартамент

Почистване след ремонт на апартамент – съвети

Почистване след ремонт на апартамент – задавали ли сте си въпроса как най-добре да се направи?

В статията можете да намерите ценни съвети по темата за почистване на след ремонт на апартамент.

Ремонтът приключва и следва нещо не чак толкова приятно нещо – да се почистят стаите и да се изнесе боклука. Някои хора наемат професионална фирма за почистване, която ще помогне за бързото и ефективното изчистване на апартамента от строителни отпадъци, прах и ненужни неща. Така собствениците могат да отделят повече  от свободното си време за подреждане на мебелите и всичко в дома. А други решават да се справят сами! Те просто не знаят с какво предизвикателство се заемат.

ремонт на апартаментЕто какви са плюсовете от ползването на професионалната помощ при почистване след ремонт на апартамент.

В наши дни има много фирми, които се занимават с професионално почистване след ремонт. Следователно, можете лесно и бързо да намерите в интернет подходящата компания. Хората от нея ще почистят помещенията за кратък период от време. За тази цел се използват специални средства, оборудване и механични инструменти. Цената на услугата зависи от площта на апартамента и количеството работа. Важно е да се определи начална и крайна дата.

Услугите се договарят предварително с клиента и могат да включват:

 • почистване на апартамента след ремонт – под, стени и тавани;
 • измиване на прозорците и други стъклени повърхности;
 • почистване на радиатори;
 • почистване на мебели;
 • събиране, изхвърляне и извозване на строителните отпадъци и всякакъв вид боклук.

В зависимост от площта на стаите, списъкът на услугите може да бъде допълнен от други, които са по-специфични. Професионалистите наистина ще изчистят апартамента за кратко време.

Компаниите за почистване на апартамент използват безвредни за здравето препарати, които са сертифицирани. Възможно е да се поръчате почистване не на цялото жилище, а само на отделно помещение. Някои компании допълнително се занимават с почистване на килими или тапицерии.

Много хора не искат да харчат пари след ремонта за фирма за почистване, така че се занимават сами.

В какъв ред се чисти тогава апартамент след ремонт?

 • ремонт на апартаментПърво се прави план за работата, която трябва да се свърши и е нужно да си отделите поне един почивен ден.
 • Второ се махат големите строителни отпадъци. За целта е препоръчително да се ползват чували. Тук се слагат тухли,  начупени плочки, накъсани тапети, използваната кутия с боя и т.н. Внимание: Трябва да се помни, че тежките строителни отпадъци не се слагат в контейнерите с боклук, а се извозват.
 • Строителният прах трябва да се отстрани. Той е навсякъде. За целта се ползва вода, препарати и с мека кърпа. Миещите се тапети трябва да се избърсват с влажна кърпа.
 • Прозорците, стъклените повърхности, огледалните врати на шкафа трябва да се мият със специални препарати. Плочките в банята и кухнята също се почистват. За да се премахнат остатъците от лепило, силикон, трябва да се вземат специални средства..
 • Вратите и другите дървени елементи могат да бъдат избърсани с плат, напоен със спрей за почистване на дървесина.
 • Накрая се изчиства пода. След изсъхване на повърхността могат да се видят петна. Следователно подът трябва да се измие няколко пъти.

Иска се време и търпение за почистване след ремонт на апартамент.