ремонт на нов апартамент

Ремонт на нов апартамент – полезни съвети

Ремонт на нов апартамент – какво трябва да знаят собствениците?

Често един нов апартамент в новопостроена кооперация се купува на етап грубо строителство – така е по-евтино. Когато апартаментът се предаде, то собствениците виждат в новия си апартамент само голи стени, подове и тавани. Веднага възниква въпрос – как да се направи ремонт на нов апартамент и колко струва?

Да започнем от пода.

ремонт на нов апартамент

Подът, като правило, е от бетон. Веднага може да се положи ламинаран паркет или теракот. Подът трябва да се приведе в съответствие с исканата подова настилка. Запомнете – поставянето на естествен паркет е по-скъпо. Може да се помисли на този етап и за монтаж на подово отопление, така че подът да е по-топъл, както и самото жилище. Обърнете внимание на всички кабели – може просто да добавите гнезда, като приберете съществуващите кабели. Ако обаче са планирани допълнителни мощни уреди (например, съдомиялна машина или климатик), тогава е по-добре да поставите отделен изход за тях.

Следващият въпрос при ремонт на нов апартамент е какво да се прави със стените, независимо дали е необходимо да се шпакловат.

Няма категоричен отговор – винаги трябва да действате според мястото. Най-простото решение, разбира се, е да се измажат всички стени, но това е и най-скъпото решение.

За да подготвите стените, когато ремонтирате нов апартамент, е достатъчно просто да сложите замазка на стените под тапета. Днес има различни видове тапети, някои са миещи и доста скъпи. Но всичко опира до наличните пари. Има начин да направите качествен избор като купите тапети на промоция. За цветовата гама – това е въпрос на личен избор.

Обърнете внимание на ъглите на жилището – може да има влага, ако е горен етаж или същото се отнася за апартаменти на първия етаж.

За тази цел може да се наложи допълнителна работа за изолацията. Понякога това се случва и в банята.

Следва ред на таваните при ремонт на нов апартамент – проследете дали не са напукани.

Друг добър вариант при ремонт на нов апартамент са окачените тавани. Така те прикриват някои нередности. Освен това, кабелите могат да бъдат скрити под него.

За да се намали еднократната цена при закупуване на нов апартамент, може да влезете в апартамента и без врати.

Може да се купят вратите по-късно. Често входната врата на новия апартамент е с ниско качество. Просто я сменете веднага, важна е сигурността на жилището. Ако вратата все пак ви харесва – сменете бравата и ключалката.

Ремонтът на банята в новия апартамент е най-скъпата и трудоемка част.

ремонт на нов апартамент

Хубаво е да се доверите на майстори в тази област.
И не на последно място – ако имате уреди за вграждане – сложете ги на този етап.

СЪВЕТ!

И не е много добър вариант да събирате всичко при ремонта в една стая. Така се натрупва мръсотията на едно място и после трудно се почиства.
За тази цел е добре да съберете всичко в чували и периодично да го изнесете.

Така ще спестите време и пари!