Ремонт на пода – важни особености

Всеки ремонт на пода независимо дали е дървен, керамичен, мраморен, ламинат или бетонен, изисква много опит от изпълнителите, тъй като включва различен тип дейности

В апартаментите или къщите има изградени подови настилки, които са от различни материали. Върху тях може да има килими, кожи, линолеум, балатум и т.н. Неизбежно е в един момент да се наложи да направите ремонт на пода.

Ремонт на пода

Има различни причини, които могат да наложат ремонтни дейности на пода. А именно на-често срещаните са:

  • Наводнение,
  • Пожар,
  • Амортизиране с времето,
  • Надраскване или накърняване на цялостта.

Това изисква внимателна подготовка на основата, правилен избор на материали, компетентно изпълнение на практика. Майсторите трябва внимателно и точно да следват технологията на полагане, в противен случай може да има обратен резултат, който ще провокира появата на мухъл, скърцане, неравности и пукнатини с течение на времето.

Ако търсите фирми, които извършват ремонтни дейности, то бъдете много внимателни.

  • Преди да сключите договор за ремонтни и  да започнат майсторите ремонта на пода в жилището ви, трябва да се направи оценка на обекта и прецизни измервания.
  • След като се прецени състоянието на подовата настилка и се избере оптималната технология за полагане на материала, се пристъпва към работа.
  • В началото също трябва да сте наясно каква цена ще дават майсторите. Тя включва като цената на материалите и техния труд.  Добрата фирма ще се опита да направи проект предложение възможно най-изгодно за клиента, като предостави висококачествен резултат на поносима цена.
  • Договорът, подписан от двете страни, включва правата, задълженията на двете страни, списък с предоставените  услуги, окончателния бюджет, сроковете, а също така предвижда обезщетение в случай на нарушение на някоя клауза от договора. По този начин, вие ще бъдете напълно защитени.Съвет – не предприемайте да правите такъв вид ремонт самостоятелно. Трудно ще се справите.

Ремонт на пода

 

И още – не се доверявайте на самозвани майстори, които работят в сферата на сивата икономика. Много често те вземат капаро и просто изчезват. Или ремонтът продължава доста дълго във времето.

 

 

Доверете се на фирма за ремонта на пода, която може да проверите в интернет или е препоръчана от ваши приятели.