Ремонт на терасата

Ремонт на терасата – никак не е трудно

Ремонт на терасата – прочетете как може да го направите сами!

Наистина е удоволствие да се излезе от затворените стени на апартамента на чист въздух. Терасата позволява това удоволствие и в същото време придава специален елемент на жилището. Собствениците правят още в началото ремонт на терасата, защото те по принцип са открити, но в някои случаи ги остъкляват, за да увеличат площта на апартамента си.

Независимо от това те трябва да са със здрава основа. Обикновено тя е от бетон и е покрита с материали, които слабо абсорбират водата (базалт, гранит). Но може и да бъде с класическа мозайка.

Ремонт на терасата

Ако подът на терасата се нуждае от смяна, спрете на естествено дърво. Най-добрият вариант е тропическо дърво. Има всички необходими свойства: висока плътност, фина структура и красив цвят. Но, за съжаление, е доста скъпо, и затова е необходимо да се използва това, което е под ръка – дъб, кедър, лиственица. За целта трябва да се купят топло-обработени дъски, защото те са с по-дълъг живот. А и обработената повърхност пречи на развитието на микроби, мухъл, както и е по- устойчива на влага и температурни разлики.

Важно е основата на терасата да е гладка, ако някъде оформя и задържа локвичка вода, то се нуждае терасата от ремонт.

Колкото по-добре подготвите основата на терасата преди да положите новата настилка, толкова по-добре ще бъде нейният вид след нея. Може да се наложи шлайфане на някои области. Отделете време, за да проверите всички проблемни зони, разликите в цвета и текстурата, останалите части на покритието или други недостатъци.

Запомнете – за пода на терасата не съществува универсално покритие. Ще трябва да вземете предвид много обстоятелства и да си отговорите на специфични въпроси. И тук основното правило е – дали е открита или остъклена. Направете консултация със специалист или търговец, който познава бизнеса.

Ремонт на терасата

И още – стените на терасата могат също да се нуждаят от ремонт, ако тя е открита. Често мазилката пада и боята избледнява. В този случай се прави нова замазка, ако има пукнатини, то те се запълват, а после се се боядисва или декорира – например с плочки, камъчета и други материали. Изборът е голям.

Ако прецените, че трябва да направите ремонт на терасата си – наемете фирма или специалист, така ще бъдете сигурни, че имате качествен ремонт на терасата.