Следване в Русенски университет

Добра идея ли е следване в Русенски университет? Ако търсите добро висше образование и поле за кариерно развитие, е препоръчително да вземете под вашето внимание университета на град Русе. Възможностите, предлагани от града и неговия университет, са многообещаващи.

русенски университетЗащо да избера следване в Русенски университет

  • Русенски университет е с дългогодишни традиции във висшето образование, започвайки своята история с предшественика си Висшия институт за машиностроене, механизация и електрификация на селското стопанство – ВИММЕСС. Ако разчитате да получите много добро образование, следването в Русенски университет ще оправдае вашите очаквания.
  • Учебното заведение разполага с палитра от различни факултети и специалности. Имате богат избор от дисциплини, които подготвят кадри за различни области. Специалностите са подбрани така, че да помогнат намирането на добра работа на студентите не само в града, но и в цяла България. Институтът тясно сътрудничи с местния бизнес с цел осигуряване на стажове и последваща ангажираност на младите хора.
  • Университетът разполага с една от най-големите библиотеки в Северна България, което говори красноречиво за авторитета на учебното заведение. Със сигурност ще намерите в нея за следването си безплатно тонове необходима литература.
  • русенски университетМатериалната база на университета предоставя уют и удобство на студентите, така че да не им липсва нищо при следването. Наскоро беше ремонтирана спортната зала, която вече е по западен образец. Русенски университет разполага и с нов Корпус. Възхищение предизвиква и Канев център. Той представлява ултра-модерен конферентен комплекс на стойност четири милиона лева със съвременни системи за озвучаване, осветление, презентация и превод в реално време. Канев център служи както за университетски форуми, така и за местни, национални и глобални конференции, концерти и театрални постановки.

Животът на студента в град Русе

Русе е развит град с достатъчно на брой увеселителни заведения, паркове за отдих, както и ефективна инфраструктура. Градът е един от най-динамично развиващите се в страната и това позволява на студентите да си намират почасова работа, която да съвместяват с ученето. Настъпва и вечният въпрос за наемане на апартамент за студента. Изгодно ли излизат за скромния студентски бюджет русенски имоти под наем? Ако направим сравнение със столицата, наемите в Русе са по-ниски, което означава, че тук един хубав апартамент ще има месечен наем, колкото един „по-ниско качество” в София. Спокойно можете да откриете комфортни за вашите нужди апартаменти под наем Русе, на съвсем приемливи цени и условия. Признатото качество на обучението в Русенски университет и изгодните наеми, кореспондират и с друг щадящ бюджета мотив. Разстоянията в града не са толкова големи, а това знаете какво означава – по-малко разходи за транспорт. Днешният български студент се сблъсква често с безпаричието и нуждата от съкращение на разходите и поради тази причина Русенският университет е превъзходна възможност.

Ако изберете да учите в Русенския университет, ние от Сиана Имоти Русе на драго сърце ще ви помогнем в откриването на точното жилище.