Русе

Русе – нови възможности за жилища и историческа романтика

Град Русе България е един от големите и красиви градове в България. Той е най-големият град на река Дунав, и освен че е административен център на региона, също е исторически център. Последните проучвания на археолозите показват, че хората са живели тук преди 5 000 години.

РусеТова не пречи днес в Русе да се предлагат модерни нови жилища

Останки от тракийски селища има днес на територията на съвременния град. Да, още навремето римляните са дошли тук и организирани малък град, но след известно време, градът е бил разрушен от варварите. Но това стратегическо положение по-късно не остава незабелязано. Русе има своите корени в миналото.

В края на XIX век е построена първата железопътна линия, която свързва Варна и Русе. Изгражда се речно пристанище, после се открива книжарница и постепенно започват да проникват в града тенденции от Европа. Виена има много силно влияние върху външния вид на града. Реално Русе е построен по подобие на този град. Старите архитектурни сгради носят романтиката на стара Европа. Русе е град с изключителни традиции в архитектурата. Много сгради са реставрирани и се отдават под наем.

Днес градът е важен регионален център и се развива бързоРусе

Интересното е, че този град впечатлява не само със своята богата история, но и със своята архитектура. В центъра на практика няма нови сгради, всички са построени в миналото и все още стоят. Наистина туристите се интересуват от архитектурата на къщите. Само забележете – центърът на Русе лесно може да се нарече музей на града. Но има и истински музеи тук, къщи-музеи, които оформят културното пространство. За гостите на града те оставят незаличими впечатления.

Ясно е, че днес градът се е разраснал и има чисто нови квартали с чудесни жилища, които нашата агенция може да предложи. Новите жилища са в добра инфраструктурна среда и са привлекателно място за живот. Да не забравим и за климата. Последното нещо, за което ще говорим, е времето в Русе. Трябва да се каже, че времето тук е обикновено добро, има 4 сезона, които носят своята специфика. Русе е красив през тези 4 сезона. Това е град, който мами със своята история и е привлекателен за живот и бизнес, благодарение на своето стратегическо положение на река Дунав.