селска къща

Селска къща – очарованието на ретро в интериора

Ретро интериор в селска къща – няколко идеи, които са наистина изумително добри

Селските къщи с елементи на ретро в интериора винаги са били особено загадъчни. Зад всеки предмет или декоративен аксесоар може да има някаква история или семейна тайна на собствениците на тази селска къща.

Такива селски къщи са много в Англия и Франция.

селска къща

Екстериорът на сградата в тези държави е направен в старинен стил. Светлосивият камък по стените показва, че въпреки миналите години, къщата е все още изключително издръжлива и готова да приеме нови жители. В същото време рамките на прозорците, вратите и арматурата изглеждат съвсем модерни, без да се отклоняват от стойностите на стария образ на селската къща.

В България също напоследък има такива селски къщи, които запазват автентичният си вид, но реално са модернизирани и укрепени изцяло.

Дърво, камък, греди – тези елементи са широко застъпени в къщи в ретро стил.
Интериорът им в такава селска къща дава хармония и спокойствие.

Естествените материали подчертават единството с природата. Необработена на пръв поглед дървесна повърхност органично поддържа общата атмосфера в помещенията.

Всички мебели в такава селска къща са изкуствено състарени, но може и да има някои автентични. Износените дървени мебели си пасват добре с дъските за пода. Меката мебел, тапицирана с груба материя, допълнена с бродирани декоративни възглавници внася нещо специфично, което оформя спецификата на интериорното пространство в ретро стил.

Фокусът в такива селски къщи винаги е върху камината с комин.

селска къща

Наличието на камина включва използването на много аксесоари. Става дума за разнообразни лампи, изобилие от картини по стените и много приятни малки предмети и сувенири. В допълнение, картините могат да бъдат много специално и изображенията на тях да се вписва идеално в ретро интериора и цветова схема.

Дървените греди и старите мебелни повърхности придават на въздуха уникален аромат на дърво. Романтичната обстановка може да бъде подчертана чрез запалване на големи свещи в специално подготвени стъклени вази и заоблени метални полилеи.

Всичко изброено дотук изисква една солидна инвестиция, но пък си заслужава да има такава селска къща с ретро интериор.