Избор на склад под наем

склад под наемИзбор на склад под наем – една отговорна стъпка, която трябва да бъде предшествана от добро обмисляне и отлично познаване на всички тънкости в дейността на фирмата, за която ще се наема помещение. Когато заговорим за недвижими имоти и бизнес, няма как да не споменем складовете и тяхната важност за целия производствен и търговски процес. Налични са наистина много складови бази и производствени помещения, но при избор на склад под наем е нужно внимание и точна преценка. Тази необходимост е предизвикана от това, че самият процес на прехвърляне на стоки, машини и персонал е трудоемко и скъпо и грешки не са допустими.

Какъв е идеалният склад

На първо място трябва да сме наясно с характеристиката на дейността, която ще се извършва – производство, временно съхранение, дългосрочно складиране, някакъв вид манипулиране. В зависимост от гореизброеното, се прави и конкретния избор на склад под наем.

Например, ако габаритите на стоките или продуктите ни са големи, то имаме нужда от високо и широко помещение. В този случай и локацията ще е много важна, тъй като логистиката на едрогабаритни товари е по-специфична. Често ще се налага да вкарваме и изкарваме специализирана техника и машини, независимо дали за производството, товаренето или разтоварването. Вече не е рядкост в един склад да се използва кран или друг вид подемник. Според дейността и нуждите, е добре да се съобразим и с необходимата инфраструктура около склада / производственото помещение.

Ние от Сиана Имоти Русе смятаме, че един склад под наем се избира и според оборудването, което трябва да се използва в помещението. Ако ще използваме склада само за съхранение, без никакво производство, то изискванията ще се сведат до възможността за вкарване на амбалаж, техника за товаро-разтоварна дейност, различни стелажи за съхранение и т.н.

Какво, ако в помещението ще се съхраняват хранителни или други по-деликатни стоки

склад под наемАко складът се използва за съхранение на хранителни стоки или дори имате нужда от производствено помещение за храна, то изискванията ще са много различни и по-високи. Нашият съвет е непосредствено преди наемане на помещението, да се консултирате с държавната институция, контролираща храните, за последните изисквания. Така ще сте наясно с това какви хладилници, камери, различни системи за управление на помещението и прочие ще са ви нужни. Недвижими имоти Сиана притежава богат професионален опит с намирането на съвременни складове и производствени помещения под наем и за покупко-продажба, оборудвани и отговарящи на всички български и европейски стандарти. Вече не е нужно вие да търсите машини и съоръжения, както беше в недалечното минало. Сега на пазара за недвижими имоти може да се наеме или закупи и напълно оборудван склад / производствено помещение.

Ще имам ли проблеми със закона по отношение на моя склад под наем

Ние ще ви помогнем да откриете склад, който ще отговаря не само на вашите изисквания, но и на всички нормативни такива, посочени в законите. Освен гореописаното, и противопожарната безопасност е много важна. Възможностите за превенция, сигнализация и справянето с евентуален пожар трябва да са приоритет. Системите за защитa на вашето имущество вътре трябва да са на най-високо ниво.

Колко важна е локацията

Според това какво ще съхранявате и продавате, много важно е локацията да отговаря и на определени условия, свързани с метеорологията, природните условия, самите характеристики на вътрешното пространство и прочие. Това важи за деликатни предмети, които се чупят или палят лесно.

Според дейността ви, професионалистите по русенски имоти под наем от Сиана, ще ви помогнат в Избор на склад под наем. Ние ще се съобразим освен с чисто физическите параметри и оборудване, но и ще потърсим онова помещение, което ще е най-подходящо и за персонала, работещ при вас.