Коледа в дома

Сложихте ли украсата за Коледа в дома?

Коледа в дома – според мнението на специалистите в интериора още през ноември е време да се погрижим за украсата

Коледа в домаКоледа в дома – Интериорните дизайнери на водещи производители препоръчва започването на подготовката за Коледа още през ноември. Това стратегически е много добър ход, защото за Коледа няма да бъдат твърде високи през декември.

Предлагаме ви полезни съвети как да украсите евтино дома си за Коледа, като използвате декорациите, които вече имате в дома си, и добавите нови от 2020 година.

За да избегнете стреса, препоръчително е да започнете подготовката за Коледа през ноември. Дългите и тъмни зимни вечери изискват наситени и колоритни цветове и меки тъкани в интериора.

По тази причина, например, летните калъфи и килими трябва да се сменят с по-плътни. В същото време не бива да се забравя, че домашният текстил трябва да се комбинира с останалата част от интериора, тоест ако в стаята има много шарки и цветове, то аксесоарите по-скоро трябва да са в неутралната гама.

Време е за свещи!

През ноември дните стават по-кратки и в дома има по-малко естествена светлина. Затова ноември е точното време да започнете да използвате свещи. В допълнение към тези елементи, които помагат за създаването на уютна атмосфера в дома, можете да използвате и алтернативни решения с LED лампи. При избора на свещи важи златното правило на аксесоарите – те трябва да се събират на едно място, а не да се разпределят един по един в цялата стая.

Освен свещи, гирляндите са подходящи и за създаване на коледно настроение. Но не декорирайте повече от 2-3 стаи с гирлянди, в противен случай интериорът ще бъде прекалено претрупан.

Хитър съвет за украсата за Коледа в дома.

В случай, че се предприемат ранни приготовления за декориране, то ще бъде възможно да се съсредоточите върху Коледа през декември по отношение на коледните венци, украсата на коледното дърво и приготвянето на коледните ястия.

Комбинирайте нови коледни декорации със стари при украсата за Коледа в дома.

Когато избирате коледни декорации, първо да разгледате вече наличните. Хитър трик е да добавяте нов елемент към коледната украса всяка година, като по този начин ще имате нов облик. В стаите в своя дом.

Коледа в дома

Основните стаи, подлежащи на коледна декорация в жилището, са дневната, детската стая и кухнята. Но коледното настроение може лесно да се създаде и в други стаи. Например, венци и коледни звезди могат да бъдат окачени на всеки прозорец.

Спазвайте един и същ стил за всички коледни декорации в своя дом.

И още нещо – винаги можете да изберете алтернативно коледно дърво. Коледните елхи могат да бъдат направени от картонени кутии, опаковани подаръци, коледни лампички и много други елементи. Има много креативни решения по този въпрос. По този начин една голяма домашна палма може да се превърне в луксозно коледно дърво. Оказва се, че лтернативните декорации са особено подходящи за минималистичен интериор.

Домашните текстилни елементи винаги могат да бъдат част от украсата за коледа в дома.

Килими, калъфки за възглавници, завивки и други добавят топлина във всеки дом. За студеното време се препоръчват наситените цветове като бордо червено, горско зелено. Плюс това, меките материи като велур и кожа са добри за коледния период. И все пак домашният текстил трябва да бъде подбран според интериора. Ако основните мебели са в светли цветове, тогава тъмните цветове са идеални. Например, диван в кремав цвят и калъфки за възглавници в червено или зелено. И ако диванът е в тъмни цветове, тогава светлите цветове, като бели или златни коледни калъфки за възглавници, са по-подходящи.