Сок от банан – време е да си подарите здраве и добро настроение

И какво е сок от банан? Това е нещо божествено, гали небцето, дарява удоволствие и …здраве. Сокът от банани лесно може да се направи и у дома. Любопитно е, че има повече от 70 различни вида банани в целия свят, но повечето имат сходни активни съставки. Банановият сок е любим плодов сок на много хора. Той е с доста плътна консистенция в сравнение с повечето плодови сокове, по тази причина се разрежда с мляко или вода.

Какво има в този сок от банан?

 

сок от банан

Сок от банан

Затаете дъх! Този сок е богат източник на калий, витамин С, витамини от група В, магнезий, манган, фибри, витамин А и различни полифенолни съединения. Да, така е. Но това не е всичко. Защо трябва да пием бананов сок? Той дава енергия, успокоява стреса, засилва имунитета, детоксикира тялото, укрепва костите, подобрява качеството на съня, понижава на кръвното налягане, подпомага храносмилането и ускорява на процеса на възстановяване на тялото след болести.

И така – във Вашия сок от банан има много калий, който е вазодилататор. Високите нива на калий в един банан (в 1 банан има 10% от дневните ни нужди) помагат за предпазване от хипертония, както и атеросклероза, инфаркти и инсулт. Балансиращите свойства на калий, заедно със значителното съдържание на триптофан, прави сока от стимулатор на доброто настроението. Това може да помогне за понижаване на хроничния стрес от работата в офиса. Наистина 2-3 банана на сок в чаша ни дават страхотна енергия и щастие!

Искате ли да си направите детоксикация – пийте сок от банан

Комбинацията от диетични фибри и витамин B6 служи за детоксикация на тялото ни. Сокът може да стимулира функцията на черния дроб и бъбреците, като помага за по-бързото отстраняване на токсините, солите и мазнините от тялото на човека.

сок от бананСокът от банани повишава имунитета – това е истина! Наличието на витамин С и различни витамини го правят иделния бустер за имунната система. В същото време подобрява костната минерална плътност- това е особено ценно за жените. Някои от захарите в бананите са пряко свързани с подобряването на усвояването на хранителните вещества, особено на минералите. Високите нива на магнезий, манган и калий в сока от банани предпазва костната минерална плътност и намалява риска от остеопороза прие жената.

И запомнете – този сок от банан помага след продължително заболяване или нараняване, тъй като той е отличен източник на електролити. Искате ли да спите добре? Бананите с право са естествен успокоител и стимулират отделянето на серотонин, който успокоява тялото и води до релаксация и отличен сън. Чаша от този сок преди лягане ликвидира безсънието ни.