спалня в класически стил

Спалня в класически стил – обзавеждане

Как се обзавежда спалня в класически стил?

Мебелите за това помещение в едно жилище трябва да бъдат красиви и комфортни. По тази причина мебелите от масивно дърво напълно задоволяват изискванията за спалня в класически стил. Естествената дървесина носи естетика,  удобство и екологичност.

Основното предимство на дървените мебели е дългият им експлоатационен срок.

  • Комплектът за спалня от дърво може да се състои от различни компоненти, но задължително е да има двойно легло. Най-често то е с размери 1600×1800 см.
  • Към него често се предлагат два броя нощни шкафчета, скрин, гардероб. Така се оформя класически интериорен дизайн.

Масивното дърво е дълготрайно и с красива текстура.

спалня в класически стил

Освен това е с добра топлопроводимост. Луксозният външен вид на дървесината е още един плюс. Обикновено за направата на спални се използват иглолистни и широколистни дървета. Може да бъде използван бук, габър, дъб, бор, круша, орех, клен, череша и липа. Италианските спални, които са доста скъпи, са от палисандрово дърво, махагон, абанос.

За малка спалня е достатъчно едно  компактното двойно легло, но  ако е голяма – може да се сложи легло с балдахин. Гардеробът също е основен компонент на спалнята. При малко помещение той не бива да е голям.

Останалите елементи трябва да бъдат в синхрон и в един стил.

Еклектиката в спалнята е в доста случаи недопустима. В същото време спалнята не бива да изглежда като музей, тя е място за релакс и спокоен сън.

спалня в класически стилТрябва да се отдели специално внимание и на закупуването на специфични материали за декорация. Става дума за осветителни тела, огледала, килими, пердета, картини, фотоси, статуетки и др. Всички декоративни елементи е хубаво да бъдат подбрани така, че да се получи едно цяло.

С една дума – нужен е дизайнерски проект, който да е съобразен с квадратурата на помещението. По отношение на финансовата инвестиция, спалнята от масивна дървесина определено е отлично решение. Може да се закупи готова спалня от естествено дърво или да се поръча по проект. Вторият вариант е доста по-скъп, но е наистина съобразен съвсем точно с особеностите на самата стая.