стар апартамент

5 трика лесно да продадем своя стар апартамент лесно и изгодно

Лесно ли се продава стар апартамент?

И ако имате стар апартамент за продажба – прочетете тази статия.

стар апартаментПроучванията показват, че всеки десети жител в България, който планира да закупи апартамент, отлага тази покупка в продължение на 2-3 години. Офертите за продажба са много повече от желаещите да купят апартамент. Много хора са дори готови значително да намалят цената на своя стар апартамент, само за да го продадат възможно най-бързо и да инвестират в нов дом.

За да продадете изгодно своя стар апартамент, следвайте тези ценни съвети:

1.Основното нещо е чистота на апартамента

Накарайте своя стар апартамент да блесне. В буквалния смисъл. Нека има блясък на всичко – прозорци, подове, полилеи … В никакъв случай да не влиза купувач в затрупан, неподреден, мръсен апартамент.

2.Нежеланите вещи и мебели – зад борда!

Подготвяйки се да продадете апартамента си, не оставяйте в него ненужни стари мебели и вещи. Това намалява привлекателността на жилището. Новите собственици ще се радват на по-голямо пространство.

3.Елиминирайте до минимум следите от Вашето присъствие

Във всяко жилище, дори и временно, бързо се появяват лични неща, символизиращи вътрешния свят на наемателите, тяхната индивидуалност. Така че: ако подготвяте своя стар апартамент за продажба – побързайте да махнете от стените семейни снимки, сувенири със запомнящи се надписи. Трябва да покажете на потенциалния купувач, че този апартамент вече не е Ваш, че той е за новия собственик. Малките лични детайли на интериора ще отблъснат купувачите.

стар апартамент4.Мебелите са необходими

Важно е следното условие – с мебели или без тях ще продавате. Ако е без мебели, е лесно. Много хора правят грешката да махнат всички мебели от апартамента предварително и да представят празни стаи за огледа.
Много по-добре изглежда жилище, ако във всяка стая, има най-малко една мебел. Ще бъде по-лесно за бъдещите собственици да си представят как тази или онази мебел ще се побере тук – в края на краищата, не всеки има богато въображение! Просто не прекалявайте – мебелите в помещенията трябва да са по-малко от това, което е необходимо за живот, оставете само някои от елементите.

5.Ремонтът подобрява шансовете за продажба навсеки стар апартамент

Изберете „златната средна“ за ремонт – освежете вида на стаите, махнете потъмнелия и скъсан тапет и сменете откъснатия линолеум. Както и да е, новите собственици ще ремоделират всичко по свой вкус, вашата задача е да похарчите малко пари, за да направите дома по-красив и чист. Това автоматично повишава цената на обекта.

И накрая…
Предложете на потенциален купувач чаша кафе – тази миризма също настройва правилно, има събеседник във Ваша полза.