стар апартамент

Стар апартамент – как да го продадем?

стар апартаментКак се продава стар апартамент

Много хора притежават старо жилище, което се нуждае от ремонт. При тях стои въпроса как да организират сравително бързо продажба на имота и същевременно да получат за него добра цена. Продажбата на един стар апартамент, който се нуждае от основен ремонт не е лесна задача. Реално има две възможности да се справите с това начинание.

Предлагаме Ви две опции за продажба на стар апартамент:

Вариант 1: Решавате да продадете своя стар апартамент сами. В този случай трябва да публикувате обява в специализирано печатно или онлайн издание. Добре е да посочите точно къде се намира жилището, защото въпреки лошо му състояние, то може да е с много добра локация и това да увеличи интереса към него. Важно е да посочите квадратурата на апартамента, тъй като старите жилища обичайно са с по-голяма полезна площ, което допълнително би привлякло интереса на потенциален купувач. При евентуален оглед не забравяйте да изтъкнте предимствата на Вашия имот. Това може да са: изложението, етажността, площта, гледката, локацията и др.

Неудобството, когато изберете този вариант е, че трябва да се въоръжите с достатъчно свободно време и търпение, за да водите многократни телефонни разговори, да осигурявате достъп до апартамента всеки път когато клиент пожелае да осъществи оглед и сами да финализирате покупко-продажбата, ако се стигне до такава. В този случай продажбата на Вашия стар апартамент може да отнеме доста дълъг период от време, например една – две и повече години.

стар апартамент

Вариант 2: Да се обърнете към надеждна агенция за недвижими имоти, която да предлага Вашия имот. В този случай продажбата на Вашият стар апартамент може да бъде реализирана много по-бързо и успешно. С предлагането на апартамента ще се занимават брокерите, които имат контакт с много повече клиенти всеки с разнообразни изисквания. На част от тях биха могли да пренасочат вниманието към Вашия имот. В този случай ще трябва да заплатите хонорар на агенцията за услугата, но ще си спестите много лично време. Също така ще увеличите шанса за по-бърза продажба и няма да се притеснявате относно изповядването на сделката.

Този факт не е за пренебрегване особено когато разчитате на средствата от тази продажба за покупка на нов апартамент.

Всичко е във Ваши ръце! Предложихме Ви два варианта, които ще са Ви полезни при вземане на решение. Изборът е Ваш!