стар апартамент

Стар апартамент – как да го освежим без ремонт

Запознайте се с четири идеи за освежаване на стар апартамент без ремонт

Колкото и тъжно да звучи, то всяко ново жилище още в момента на покупката се превръща в стар апартамент. Такава е истината. Важно е апартаментът периодично да се поддържа, да е чист и приветлив, но за тази цел са нужни финансови средства и време.

Когато собствениците нямат желание да се харчат пари за ремонт на своя стар апартамент, но искат да го освежат без генерален ремонт, ето няколко свежи идеи:

1. Сменете осветлението в стаите

Това става по два начина – смяна на полилеите или закупуване на гирлянди лед лампички, които се поставят на определени места, за да се впишат в интериора на съответната стая.

За тази цел не е необходимо да се вика електротехник. Лампичките просто се включват в контакта. Те не струват скъпо. И най-важното – подходящи са за всеки апартамент. Същото се отнася и за абажурите. Има страхотно разнообразие в магазините и те придават нещо ново на всяка стая.

2. Сложете картини, снимки или фототапет

стар апартамент

Всеки стар апартамент може да се освежи лесно с някоя друга картина, снимка или фототапет. Собствениците според финансовите си възможности могат да решат как да го направят, но ефектът е поразителен. В някои случаи може да се ползват и плакати в рамки, които са много точно попадение. Така старият апартамент изглежда стилно и концептуално. Всичко, от което се нуждаете, се свежда до фантазия и известна сума пари.

А и така може да се прикрие някое петно, дупка на стената.

3. Нови пердета или щори

Друг интелигентен начин за отклоняване на вниманието от проблемите в стария апартамент са новите пердета или щори.

Изборът им зависи от интериора и парите, с които разполагате. Но като цяло те имат отличен ефект за освежаване на апартамента и не е никак трудно, защото има магазини, в които се избира плата за перде и там ги ушиват. Щорите са по-скъпия вариант, но пък са добро решение.

4. Саксии с цветя

стар апартамент

Разбира се, че не е нужно да превръщате своя стар апартамент в цветарски магазин, но определено едно красиво стайно цвете е добро решение. Изберете и подходяща саксия или кашпа, за да има още по-добра естетика.

 

 

И така, може би вече сте наясно, че и без ремонт Вашият стар апартамент може да изглежда като нов!