стар апартамент

Какво трябва да проверите, ако купувате стар апартамент?

Купуването на стар апартамент винаги е компромисен вариант. Необходимостта от дребни ремонти, като например, боядисване, смяна на дограма, тръби, може напълно да откаже евентуалния купувач. За щастие има и импулсивни купувачи, които се решават да купят един стар апартамент заради отличната му локация в града.

Въпреки това, е необходимо задълбочено и безпристрастно разглеждане на всеки един стар апартамент, ако имате намерение да го купите.

стар апартамент

 

Това се налага по винаги по две причини, трябва да се знае, че няма големи дефекти в него, които могат напълно да елиминират покупката, а на второ място, трябва да се направи по-реалистична оценка на разходите за труд и материали, които ще се наложи да се вложат.

 

Продавачът ще иска да покаже предимствата на стария апартамент и вие като купувач трябва да откриете недостатъците му.

Първоначалната оценка е визуална, но ние ви съветваме да попитате за покрива, ако апартаментът е на последен етаж, да тествате също електрическите контакти , да проверите вертикалността на стените, както и състоянието на банята.
И обърнете внимание на общата обстановка и ориентацията към слънцето. Разбира се, че винаги има финансов риск.

Също така е важно да се вземе предвид цялостната здравина на апартамента.
И обърнете внимание на защитата от влага. Ако имате подозрение за влага, проверете стената на едно и също място отвътре с влагомер. Най-уязвимите части от покрива могат да се видят, ако се качите на тавана. Проверете състоянието на покривни материали и обърнете внимание на наклона на покрива.

стар апартаментСлед това проверете за повреди на външните стени, по-специално на пукнатините, които изискват спешен ремонт. Важно е да се обърне внимание и на подовото покритие. Често то е старо и се налага пълен ремонт. Отделете повече внимание на банята, защото там винаги има проблеми. Когато проверявате състоянието на апартамента, запишете резултатите от вашето проучване. Така ще може да направите анализ за бъдещите разходи и цената, която се изисква, за да го купите.