умен апартамент

Умен апартамент – това не е фикс идея, а реалност

Умен апартамент – не си мислете, че става дума за утопия, това просто е факт

При толкова много технологии, с които разполагаме днес, защо даден апартамент да не може да осигури на своите собственици истински комфорт и облекчение като ги ползва?

Умните брави, климатици, бойлери, осветление, контролираното от гласа и други подобни подобрения са лесно достъпни за собствениците на апартаменти, но рядко се срещат дори в най-модерните жилищни имоти днес.

Истината тук е проста: умните апартаменти са неизбежни в живота на човека

Тази технология осигурява спокойствие за хората, които са много заети. Тези апартаменти са невероятно мощна възможност за модерните високо технологични собственици на апартаменти, които искат нещо ново и полезно.

При процъфтяващата популярност на домашната автоматизация е само въпрос на време да се продават апартаменти с инсталирани умни устройства, които сами се сещат кога да загреят водата в бойлера, да притоплят храната, да променят температурата в стаята, да нахранят котето…

умен апартаментИ все пак, какво точно е умен апартамент?

Автоматизацията на дома е все още сравнително млада индустрия, така че е разбираемо защо хората могат да имат различни идеи за това, което е умният апартамент. Става дума за апартамент, който използва технологиите за домашна автоматизация – интелигентни ключалки, климатици,осветление и други подобни, за да направи живота по-удобен за собствениците. Например, това означава, че хората могат да контролират осветлението си чрез гласови команди или просто със своето присъствие.

В идеалния случай една умна система от апартаменти прави големи икономии на ток и вода.

Например, какво се случва, когато някой случайно остави лампата включена? Умните апартаменти осигуряват пълен контрол. Това означава незабавно спестяване на разходи чрез минимизиране на количеството електричество.

умен апартаментЗащо умните апартаменти са неизбежни?

Просто технологиите напредват всеки ден. Хората имат нужда да  разполагат с повече свободно време след работа и един умен апартамент прави живота по-лесен. Предстои скок в домашната автоматизация и приложението й в апартаментите.

 

И резултатите няма да закъснеят.

Но дали повечето хора могат да се справят с един умен апартамент?

В САЩ 82% от хората смятат, че е вероятно една интелигентна домашна система да бъде определящ фактор в бъдеще при избора на нов апартамент. Все пак в началото някои хора трудно ще свикнат, но това бъдещето ще покаже. Да, според нас, не всички хора ще могат да живеят в такъв апартамент.

И накрая, има вече такива апартаменти по света.

Дори и в България. Животът се променя и ние трябва да сме в крак с промените. Нашата агенция мисли и за своите високо технологични клиенти!