фототапети

Фототапети в апартамента – от какво зависи цената им?

Фототапети – как да си изберем най-хубавите за интериора в своя апартамент?

Ако сте започнали кардинален ремонт в апартамента си или просто сте уморени от обичайното боядисване на стените, е време да помислите за съживяване на интериора с фототапети.

Отивате в магазина, но не знаете какво да изберете. Затова е необходимо първо да разберете кои фототапети са по-добри и как да ги изберете.

Днес ще обсъдим всички тези въпроси.

Какво влияе върху цената на фототапетите?

фототапетиСмята се, че по-добрите и по-качествените от тях са с по-висока цена. Всъщност това не е точно правилното тълкуване. Днес може да изберете дори много красиви тапети и на добра, разумна цена.

Цената зависи от няколко компонента, основните могат да бъдат отбелязани като:

 

  • ценова политика на производителя;
  • използването на някои съвременни технологии;
  • качество на материалите за производство;
  • видове текстури и методи за печат;
  • размер и т.н.

Средната цена ги прави възможни за ползване при ремонт на апартамента със собствени ръце.

Нека поговорим по-подробно за конкретните фактори, влияещи на цената и съответно за избора им.

1.Изображение и размер

Картината, като правило, не се отразява върху намаляването или увеличаването на цената на фототапета. Субектите и естеството на рисунките и изображенията също не се отразяват като по-висока цена.

Запомнете – малките строителни магазини или специализираните онлайн магазини за могат да преувеличат цената, така че не пазарувайте от тях.

Размерът има значителен ефект върху формирането на цената на стоката и е пряко свързан с нея. Въпросът е, че колкото по-голям е фототапетът и общата площ, толкова по-висока е и неговата цена.

фототапети2.Вид на хартията

Повечето производители предпочитат хартиената основа. Този избор е напълно оправдан, тъй като на хартиен носител боята на тапета е по-добре запазена, което позволява изображението да бъде наситено и ярко дълго време.

Хартията позволява стените под тапета да дишат, това е отличен вариант за спалня. Фототапетите на хартиена основа не се отличават с високи цени. Следователно, те са много привлекателни както за производителите, така и за купувачите. В строителните хипермаркети може да разгледате широк избор от образци на местни и чуждестранни производители.

3.Плат, синтетична основа или платно

Ценовата категория на този тип фототапет е много по-висока от хартиения. Това зависи от високата цена на използвания материал и от сложността на производствения процес.

Тапетите със синтетичните основи са по-малко популярни. Трябва също така да се отбележи, че синтетичната основа може да не е напълно безопасна за вашето здраве.

4.Видове печат

Наистина основният фактор за нашият избор е и начинът на печат, заради безопасността за здравето.

Най-евтини се считат тези продукти, базирани на екологично-разтворим печат с помощта на подходящо мастило с разтворител или екоразтворител, които не винаги обаче са модел за екологичност и безопасност. Опитайте се да получите най-много информация при покупка, за да не станете собственик на опасни материали.

Скъпи са фототапетите с UV-печат на базата на полимеризиране под въздействието на ултравиолетово мастило.

Но все пак някои мастила могат да причинят различни алергични реакции, тъй като те са доста агресивни към кожата на човек.

И все пак защо тези декоративни материали са толкова популярни?

Модата дойде с възможността за латексовото отпечатване. Латексовият печат е направен на базата на латексово водно мастило, което е безопасно за човека.

Наистина с подходящите фототапети в апартамента можем да си подарим едно уникално преживяване