Цветя на балкона

Цветя на балкона – подарете си красота

Цветя на балкона – нека днес ви запознаем с тънкостите в това начинание

Цветя на балконаПролетта е времето на промяната и време е да се замислим за цветя на балкона си. Цветята на балкона са не само украса на един апартамент, но и на къщата, кооперацията като цяло. Цветята на чист въздух и под естествена светлина растат много по-красиви.

В момент, когато температурата на въздуха през нощта все още е много различна от дневната, не всички стайни растения могат да бъдат оставени на балкона за „през нощта“. Субтропичните растения са най-лесните за адаптация към околната среда. Става дума за храсти с гъсти листа – аралия, мирта, олеандър. Орхидеите също издържат контраста на температурите през пролетта.

Какво е важно, ако искате да имате красиви цветя на балкона си?

Ако един балкон е остъклен, може да си сложите бегония. Тя обича да е на сянка и на спокойно място. Ако балконът е от южната страна, тогава цветята трябва да бъдат засенчени от слънцето. През цялата зима те са били под изкуствена светлина и при рязка промяна на слънце може да се получи изгаряне на листа. И за да не се прегряват корените на растенията, саксиите трябва да са в кутия с пясък.

Цветя на балконаА може би балконът е много висок и не е остъклен?

В този случай декорирането на терасата с цветя не е най-добрата идея. Но ако наистина искате, най-подходящият вариант е невен.

Как правилно да поставим цветя на балкона си?

При голям балкон на апартамента, то през лятото е възможна цяла оранжерия.
За да може балконът ви да бъде страхотно красив, е необходимо да се вземат предвид някои правила за подбор на цветя.

Цветята на балкона трябва да изглеждат добре не само отвътре на апартамента, но и от улицата.

Ето защо, изберете цъфтящи растения по такъв начин, че да се хармонизират цветно помежду си и с цвета на стените на къщата. Много красиви растения в един цвят е гераниум, който има много нюанси на червено, розово. Ако този избор изглежда за вас скучен, тогава, изберете цветя в хармоничен контрастен цвят. Изглежда добра комбинацията от синьо и оранжево, жълто и лилаво, те наистина ще се комбинират с почти всички цветове.

И не забравяйте, не само цветята са важни, но и сандъчетата и саксиите за тях. Продават се различни форми и цветове, което много улеснява избора. Може също така да използвате окачени саксии или оригинални саксии за балкони, които се слагат без допълнителен монтаж.