Пренебрегваните фактори за цена на имоти

Кои са пренебрегваните фактори за цена на имоти и има ли такива въобще? В тази статия ще се опитаме да ви разясним пропусканите причини, които влияят на цена на имоти. Когато знаете за тези фактори, рискът вашата покупко-продажба и инвестиция да се провали, се редуцира чувствително.

Факторите, влияещи върху цена на имоти

  • цена на имоти Сградите като цяло се амортизират с течение на годините и понижават цена на имоти, което може да е в полза на купувачите и в ущърб на продавачите. Но има нещо, което няма да се амортизира – земята, върху която се намира имотът. Сигналната дума в случая е локация. Има ли добро местоположение имотът, цената му може да се задържи много високо, дори и ако материалната база е влошена.
  • Ако имотът се намира на по-вътрешни улички с ниско ниво на шум и трафик и съответно по-голяма сигурност за децата и възрастните, цената ще държи по-високи стойности.
  • Един сериозно пренебрегван фактор е бъдещото развитие на района, в който се намира имотът. Как ще се измени инфраструктурата, какви строежи има шанс да изникнат наоколо и други, са въпроси, на които е добре да потърсите отговори. Защо ли? Защото всяка околна промяна може да внесе промяна в цена на имоти, както положително, така и отрицателно.
  • По-малките и намиращи се в по-лошо състояние имоти показват тенденция да са по-добри от инвестиционна гледна точка, тъй като заради локацията, квадратурата и възможността за отдаване под наем могат да повишат цената си повече от по-скъпите, които са близо до прага си на ценообразуване за района, в който се намират.

цена на имотиЧесто хората не могат да определят сами своята цена на имоти в Русе, например. Повечето правят своите проучвания, сравнявайки оферти с подобни параметри от интернет. По-разумен ход от Ваша страна е, ако се обърнете към Сиана Имоти Русе. Брокерите, използвайки своя опит, база данни и моментното състояние на пазара за имоти в Русе, биха Ви били максимално полезни за определяне на оптималната цена на имоти.