Фактори, действащи негативно върху цена на имот

цена на имотКакто сами се досещате, има фактори, действащи негативно върху цена на имот. На практика става въпрос за неща, на които повечето от хората не обръщат особено внимание, но те се оказват изключително важни за стойността на един недвижим имот. В тази статия ще разгледаме специфичните особености, които могат да редуцират цената на жилището Ви. С малко помощ от страна на един брокер, Вие може да постигнете най-добра цена на имот, така че да бъдете удовлетворени на финала на сделката.

Фактори, свалящи цена на имот

  • Местоположение на имота е сред най-важните условия, които определят цена на имот. Ако така или иначе имате жилище с недобра локация, е редно да съобразите исканата сума, за да осъществите успешна сделка.
  • Щом ще продавате имот, той трябва да изглежда добре, за да привлече вниманието на купувачите към себе си. Ако скоро не е извършван ремонт, вероятно клиентите ще пожелаят сваляне на цената. Препоръката на специалистите е преди продажба на имот, ако е нужно, да се направи поне леко освежаване – боядисване на стените и таваните, реновиране на дограмата и подовете, основно почистване.
  • Общите части могат да окажат негативно влияние върху цена на имот. Добрият им вид е ангажимент на всички съсобственици, но предприемайки стъпка към продажба, е добре Вие да се погрижите стълбищната площадка, асансьорът и входната част на сградата да са в угледен и приветлив вид. Нека купувачите почувстват, че ги очаква приветлив дом.
  • Ако жилището е позиционирано на първия или последния етаж, няма как да промените това. Малко купувачи търсят имоти на тези етажи. Все пак можете да се опитате да направите Вашето жилище привлекателно отвътре, така че етажността да не е толкова значим фактор за сваляне цена на имот.

цена на имотНа основните фактори като местоположение, етажност и квадратура не можете да влияете. Тях не можете да промените, но можете да обърнете внимание на състоянието на самото жилище. Една реновация на дома, направена с подходящи материали, макар и не много скъпи, може да фиксира цената достатъчно високо. Като допълнение почистване, в това число и на общите части, също би подействало добре. Предвид дългогодишния опит на брокерите от Сиана Имоти Русе, можете да се допитате до тях кои са триковете за повишаване на цена на имот. Те ще Ви помогнат в ценообразуването, така че да получите оптималната сума.