Най-скъпите и най-евтините жилищни квартали в Русе

 

    

Имоти в РусеРусе е един от най-красивите български градове, град богат на история, очарователен със своята архитектура и богато културно наследство. Освен с красотата си Русе е известен с това, че е един от най-големите градове в страната, със силно развита икономика и благодатен бизнес климат, а разположението му на границата и непосредствената му близост до Румъния дават допълнителни  предпоставки за перспективно развитие.

 

         

   Основните жилищни квартали в Русе

 

Както всеки голям град Русе е разделен на много квартали, като това дава възможност в него да има така търсеното разнообразие, включващо евтини имоти, достъпни за клиентите с по-ограничени възможности, така и луксозни недвижими имоти, в по-високия ценови сегмент. Сред най-предпочитаните жилищни квартали са Център, Възраждане, ЦЮР (централен южен район), Дружба и Здравец. В Център и особено в Идеален център преобладават предимно монолитни сгради, като голяма част от тях са луксозни апартаменти, естествено ново строителство, строено последните двадесет години и съобразено със съвременните изисквания.

 

В кратко резюме ще Ви запознаем с основните характеристики на всеки един от жилищните квартали на град Русе.


 

Най-скъпите квартали в Русе - Идеален център или Възраждане ?

 

Сред най-предпочитаните жилищни квартали в Русе са Идеален център и Възраждане, като тези 2 квартала водят от доста време ожесточена надпревара кой от тях е по-добър.

 

Ruse Idealen CentarИдеален център е сред най-луксозните квартали в Русе. Тук са разположени множество административни сгради и офиси, приютили различни финансови институции. Ако смятате да развивате бизнес и се нуждаете от подходящ за целта имот, то това е идеалното място за Вашата инвестиция. Сами се досещате, че в Идеален център са разположени Общината, Централен градски площад с емблематичната сграда на Доходното здание, където се намира градския театър, прекрасната библиотека, както и някои от най-реномираните заведения в града. Там ще откриете множество исторически и архитектурни паметници, създаващи характерния облик на Русе и превръщайки го в перлата на река Дунав, известна още като Малката Виена. Удобството на Идеален център е подчертано от разположените тук реномирани училища и детски градини. В център ще срещнете предимно монолитно строителство, а частта от него, разположена край р. Дунав, изобилства от нови, кокектни жилищни сгради, красиви и спретнати еднофамилни къщи, някои от които с невероятна панорама към кея. Ако смятате да закупите нов дом в града край р. Дунав, най-добрият избор е кв. Идеален център, но разбира се трябва да знаете, че цените не са сред най-евтините, което е продиктувано от високият стандарт на живот и луксозните жилища.  Тук гостите на града могат да се радват на гостоприемството на няколко хотела и да се насладят на кухнята на реномирани ресторанти.      

 

     • В кв. Възраждане се намират някои от най-ключовите места в града. Там са базирани Русенският университет “Ангел Кънчев”, множество училища, детски градини и ясли. За хората, които обичат да са във форма, в близост е спортен комплекс “Локомотив”, плувен комплекс “Норд” и тенис кортовете, разположени в Парка на младежта. В началото на квартала, на границата му с идеален център и с парка, е разположена Русенската болница, един от най - реномираните медицински центрове в Североизточна България. Възраждане е квартал, характерен както със своето строителство, което е предимно панелно и ЕПК, като разбира се има и много монолитни сгради, така и с това, че деветдесет процента от сградите тук са захранени от централна топлофикация. През по-голямата част от годината, този квартал е много красив и спокоен, тъй като е в непосредствена близост до зелената паркова зона, изобилстваща от градини и кътове за отдих, където да разнообразите своето ежедневие.

 

Кварталите Възраждане и Идеален център се съревновават кой да е номер 1, но естествено подобно нещо не може да се определи, тъй като търсенето и предлагането на недвижими имоти не е константа и всичко зависи от развитието на пазара, както и от предпочитанията на хората. Средната цена на монолитното строителство в кв. Възраждане е около 500 евро на кв. м., докато панелните жилища се продават на цена от 450 евро за кв. м. Ако искате обзаведен и модерен апартамент обаче, ще трябва да отделите малко повече средства, като за монолитното строителство цената за квадратен метър достига до 650 евро, а за панелните имоти до 550 евро.


 

 Русе квартал Дружба  • Квартал Дружба се разделя на 3 части, съответно Дружба 1, 2 и 3, като от трите най-добра вътрешна транспортна мрежа е изградена в Дружба 3. Характерни са с това,че са много спокойни и тихи квартали. В Дружба 1, Дружба 2 и Дружба 3 има училища и детски градини и са предпочитани от млади семейства. Тук са разположени големи хранителни вериги като LIDL и Kaufland, както и  Technopolis. В Дружба 1 строителството е предимно панелно, а в Дружба 2 пък преобладават къщите. В Дружба 3 можете да срещнете предимно панелни жилища, но и ЕПК. Тук са разположени и спортен център, игрище и уютни квартални заведения. В междублокови пространства са  оформени мини игрища, градинки  и детски площадки.

 

    • Здравец е сред най-предпочитаните квартали за живот, тъй като има изградена транспортна мрежа, пазар, множество градинки, училища и супермаркети. Квартал Здравец също като Дружба се разделя на 3 части - Здравец, Здравец Север и Здравец Изток. И трите квартала са със сходна инфраструктура, като апартаментите в Здравец Изток са доста достъпни като цена и са най-предпочитаните от хората, които не са с русенски корени. В Здравец Изток е построен МОЛ Русе с кино Cinema City и Карфур, станали  притегателен център за много русенци. В непосредствена близост до тях е и Бизнес Парк Русе, дал дом на множество фирми и най - големия фитнес център в града.

 

    • Квартал Родина е разделен на 4 части, съответно 1, 2, 3 и 4. Родина 1 е с предимно панелно строителство, достъпен е до градски транспорт и е в близост както до големите хранителни вериги, така и до Кооперативен пазар.

Родина 2 се намира много близо до спортен комплекс “Дунав”, а също така и до средно общообразователно училище и детска градина. Няма много спирки на градския транспорт, но пък има достатъчно заведения и малки магазинчета, които ще задоволят нуждите ви.

Родина 3 също се намира близо до Кооперативния пазар, но едната част от квартала е по-слабо развита и липсват заведения и автобусни спирки. Там има предимно къщи и монолитни постройки, като квартала е много тих и спокоен.

В Родина 4 отново преобладават еднофамилните къщи, като транспортната мрежа не е добре изградена и има малко заведения и комплекси за забавление.

 

    • Квартал Чародейка е разделен на Северен и Южен, като Северният е по-рядко предпочитан, тъй като се намира в близост до гробищен парк и няма големи магазини и достатъчно спирки на градския транспорт.

Чародейка Юг разполага с училище, детска градина, тук са разположени супермаркет Пацони и квартални заведения. Някои междублокови пространства са превърнати в озеленени градинки и мини игрища, а самият квартал се характеризира с ниски цени на апартаментите и спокойствие.

  

Квартали в РусеЕвтини, удобни и изгодни квартали в Русе

Хората, които са планирали тепърва да се настаняват в Русе, рядко проявяват интерес директно към по-скъп квартал, като предпочитат първо да си осигурят дом на достъпни цени, в достъпен квартал, а на един по-късен етап при възможност да търсят имот в по-луксозната част на града. Ако и вие сте от клиентите, които търсят  нов достъпен дом, то значи за Вас би било удачно да се насочите към Здравец, Здравец Изток, Дружба, Родина или Чародейка.

 

Тези квартали предлагат всичко необходимо, като разполагат с множество учебни заведения и са с добре уредена мрежа на градския транспорт. Апартаментите в кв. Родина се продават на цена от 340 до 410 евро за кв. м, като цената се определя от състоянието на жилището, както и от това дали става въпрос за едностаен, двустаен или тристаен апартамент. Имотите в кв. Чародейка пък започват от 180 евро и достигат до 450 евро за кв. м., отново в завизимост от локацията и състоянието. Когато става въпрос за Здравец Изток, можете да си намерите нов дом за 320 до 480 евро на кв. м, като отново цената се определя от горепосочените фактори. Кварталите Чародейка, Здравец Изток и Родина могат да ви свършат чудесна работа и лесно да Ви удовлетворят, ако търсите изгодно жилище в Русе.

 

Невероятно разнообразие от русенски имоти. Обадете се сега за връзка с наш агент и безплатна консултация. Разгледайте желаните и търсени от Вас имоти в Русе днес. При нас ще получите достъпни цени и коректно обслужване. Обадете се сега за нашите предложения за продажба и наеми на недвижими имоти . Нашите консултанти ще Ви насочат към най - атрактивните предложения за имоти в Русе и региона, съобразени с Вашите изисквания.