Апартамент под наем

Апартамент под наем – чистотата е на първо място

Апартамент под наем – не забравяйте да почистите добре преди да се нанесете.

Преместването в нов апартамент под наем може да бъде както вълнуващо, така и изтощително. Вероятно ви сърби да добавите свое лично присъствие, като го запълнете със стилни мебели и декорации. Или просто сте уморени от стягането на багажа и искате да се нанесете възможно най-бързо.

Апартамент под наемПреди да стигнете до живот в апартамента, уверете се, че  имате истински чист дом. Обичайно е наемателите и наемодателите да извършват само почистване на повърхността на пода и прозорците.

На пръв поглед вашият апартамент под наем може да изглежда чист, но има скрити места, които могат да съдържат остатъци от мръсотия и невидими микроби от предишните обитатели. Но кой иска това?

Необходимо е първо да изчистите праха, който наистина е адски лепкав и неприятен, така ще сте като у дома си.

Тоалетната и седалката имат нужда от хигиенна терапия или от…

Докато някои хора може да са доволни от малко избелващо действие, то е добре изцяло да се замени тоалетната седалка. И идва с безценен комфорт. Но не забравяйте да направите дълбоко почистване на тоалетната със специален препарат, който сваля интензивната мръсотия.

Канализацията също има нужда от препарат за отпушване.

Апартамент под наемБившият наемател на апартамента ви може да не е бил толкова усърден, колкото вие, за предотвратяване на запушвания, така че си струва да използвате прост трик за почистване със сода за хляб и оцет, за да изчистите тръбите. Преди да вземете душ, проверете канала, като оставите водата да тече за известно време. Ако забележите, че може да има потенциално запушване, то ползвайте бутало или тел, за да извадите задръстените косми, отпадъци и сапун.

Прегледайте банята и мивките.

Едно от най-често срещаните места за развитие на мухъл е под мивката. Проверете за течове или влага под мивката в кухнята и банята. Ако има проблем, свържете се с водопроводчик.

Фурната и хладилникът трябва щателно да са почистени.

Мястото, където ще съхранявате и готвите храната си, трябва да бъде абсолютно хигиенично и чисто. Отделете време да почистите фурната преди да изпечете или сготвите първото си ядене, както и да дезинфектирате вътрешната страна на хладилника с препарат. Не забравяйте да ползвате прахосмукачката около печката и хладилника, за да се премахнат всички остатъци, които предишният наемател и хазяин са пропуснали.

Дръжки за врати и кранове – малки, но важни.

Обърнете внимание на неща, които се докосват много често, но не се почистват. Преминете и дезинфекцирайте дръжките на вратите и дръжките на крана с препарат и полирайте.

Въздушният филтър на климатика също подлежи на преглед.

Това, което може би е също важно на новото място, е въздухът, който ще дишате в него. Ако имате централна климатизация или климатизирано отопление, уверете се, че въздушният филтър е бил подменен наскоро. Той да се подменя на всеки няколко месеца или веднъж месечно, ако имате домашни любимци. Запушеният въздушен филтър може да доведе до мръсен въздух и да не работи ефективно.