Апартамент с фототапети – ето няколко идеи

Знаете ли, че един апартамент може да се преобрази с фототапети по невероятен начин?

Прочетете тази статия и ще получите информация как може да използвате фототапетите в своя апартамент. Оказва се, че за доста дизайнери те са модерно решение за декорация в жилището.

Всъщност, изборът на тапет не трябва да бъде субективно решение, на принципа „Това изображение много ми харесва“, а по-скоро трябва да е продиктувано от интериорния стил на стаята. Не бива да се подценява и материала на фототапета, защото в някои помещения, като кухнята, той трябва да е устойчив на влага и вода.

Апартамент


В наши дни има многообразие от фототапети от най-различни материали – става дума за хартия; винил; плат; латекс.

Важно е да се знае също, че той има различен експлоатационен живот и това най-лесно се познава по цената. Дълготрайните тапети са определено по-скъпи, но ще направят чудеса с жилището.

Фототапетите от хартия са най-често използвани в апартамента.

Те са от няколко слоя тънка хартия и лесно се поставят на стената с  лепило за тапети като прилепват добре към гладките повърхности. При тях има голям избор като изображения и са на достъпни цени. Ала не бива да се забравя, че от влагата се отлепват лесно и цвета им се променя от слънчевата светлина.

Виниловите тапети са чудесни и дълготрайни.

Те направо могат да се поставят с лепило върху стари тапети, дървени повърхности и стени с дефекти. В същото време са много ярки красиви – не се променят от слънчевата светлина. Имат един важен недостатък обаче – стените не дишат.

Фототапети от латекс – съвременно решение за модерния апартамент.

Интериорно тези тапети са стилни и имат особено очарование. Те лесно се почистват с влажна кърпа, но монтирането им е по-сложно и са нужни специални умения. И под този вид тапети стените не дишат.

Фототапети от текстил – шикозни и нестандартни, променящи стаята в апартамента по неузнаваем начин.

Апартамент

 

Те могат да са черно-бели или многоцветни, като издържат на висока влажност, температурни промени, драскотини. Лошото е, че подчертават всички недостатъци на неравната стена.

 

Основното е фототапетът да бъде комбиниран хармонично с другите компоненти на интериора. Ако дневната в апартамента е с малка помощ, то подходящ фототапет с определена композиция, ситуацията се коригира лесно и бързо. Визуално разширяването може да стане и с фототапет с 3D ефект. И в същото време фототапетите  служат за зониране при големи помещения, например, кухня, комбинирана с дневна.