Балкон в дома с лятно настроение

Искате ли да оборудвате своя балкон в дома с кът за релакс на открито?

Ще ви покажем как да направите това, така че да си създадете кът за отдих, където ще ви бъде приятно да закусите, да се отпуснете след работен ден или да пиете лимонада с приятели.

Нека видим как можете да оборудвате такава зона у дома.

Балкон в дома с лятно настроение

Подгответе мястото

За да реализирате идеята за летен балкон, първо трябва да го освободите от ненужни неща. В идеалния случай мястото трябва да е напълно празно, сякаш току-що сте получили апартамент от предприемач. В освободената зона могат да се направят малки ремонти, за да се създаде характерна атмосфера. Това е важно условие.

Изберете подходящ дизайн

  • Важно е да се вземат предвид характеристиките на балкона в дома. Ако е отворен, изберете здрави, водоустойчиви покрития, които ще издържат както на почистване, така и на лошо време. За затворените балкони ще бъде по-лесно да изберете материал, но ако не направите изолация, вземете материали, които ще издържат на влага и студ. За отопляем балкон можете да закупите какъвто и да е подов материал: ламинат, линолеум или плочки.
    Дървените подови настилки най-добре придават атмосфера в тази зона. Освен това можете сами да се справите с монтажа на градински паркет.
  • За декора на стените е по-добре да изберете материали, които са устойчиви на ярко слънце. Ако балконът не е остъклен, трябва да се има предвид, че трябва да издържат както на дъжд, така и на сняг. Ако къщата е тухлена, можете да оставите тухлената зидария, която лесно може да бъде боядисана във всеки цвят. Ако домът е направен от бетонни конструкции, стените на отворения балкон ще трябва да бъдат обшити с материали, които не позволяват на водата да премине, или поне боядисани с устойчива на влага боя.

  • Изберете мебели за балкона според вашите собствени предпочитания. Най-лесният начин да ги търсите, е в магазини за градинско оборудване, където се продават мебели, които могат да издържат както на влага, така и на топлина. Плетените мебели ще изглеждат страхотно на балкона в дома.  Зоната може да се допълни с възглавници за удобно седене или сгъваем шезлонг. Важно е да измерите точно балкона, за да сте сигурни, че всичко се побира правилно.

Малкият балкон в дома не е проблем – бъдете креативни.

Можете винаги да организирате своя малък балкон. Пространството е възможно да бъде увеличено визуално. Използвайте повече светли нюанси във вашия декор, опитайте се да изберете предмети, които да окачите на стената и на первазите на прозорците. Сложете сгъваеми столове и малка масичка. И разбира се – не забравяйте за цветята.